Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Και τώρα η ώρα των Πρωθυπουργών. Μετά την ισοπαλία του debate και το νέο κύκλο διαφημιστικών μηνυμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ότι την Κυριακή επιλέγουμε Πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. 

Το δημοσκοπικό θρίλερ ενόψει Κυριακής αλλά και η ραγδαία βελτίωση των ποιοτικών στοιχείων εις ότι αφορά στο πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που σε αρκετές περιπτώσεις πλέον καταγράφει καλύτερες επιδόσεις από αυτές του κ. Αλ. Τσίπρα, οδηγούν τη Συγγρού στην απόφαση της μετωπικής σύγκρουσης με έπαθλο την... Πρωθυπουργία. 

Η Ν.Δ., παράλληλα με τα τελευταία ισχυρά διλήμματα προς την κάλπη, που θα κυριαρχήσουν στα εκλογικά της σποτ μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, επενδύει και στο πρωθυπουργικό προφίλ του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επίσης θα είναι πρωταγωνιστής τηλεοπτικών μηνυμάτων. Αυτά τα μηνύματα σε συνδυασμό με επιλεγμένες δημόσιες παρουσίες του Προέδρου της ΝΔ (σήμερα με νέους στο Γκάζι, αύριο το απόγευμα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ομόνοιας) αλλά και ένα μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων του κ. Μεϊμαράκη (χθες Μέγκα, σήμερα Αντ1, την Παρασκευή στον Σκάι ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο να οργανωθεί διακαναλική συνέντευξη) θα δώσουν τον τόνο στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. 

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στοιχείο που έχει την αξία του ακόμα και σε ενδεχόμενο μη νικηφόρο αποτέλεσμα την Κυριακή, αναγνωρίζουν ότι μία, εκ πρώτης όψεως, χαμένη εκλογή κατέστη το απόλυτο ντέρμπι με τη Νέα Δημοκρατία να διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά. Αποδίδουν, δε, σημαντικό μέρος αυτής της ανάκαμψης και στον τρόπο που κινήθηκε ο μόλις 2,5 μηνών Πρόεδρος της Ν.Δ: αρχικώς και επενδύοντας στον αυθορμητισμό με το να καταστεί συμπαθής σε μεγάλη μερίδα των πολιτών και δευτερευόντως επιδεικνύοντας μετριοπάθεια και διάθεση συνεργασιών με το να αναδειχθεί σε ισάξιο διεκδικητή της Πρωθυπουργίας από τον, μέχρι πρότινος, αδιαμφισβήτητο νικητή κ. Τσίπρα. 

Παρά τις, αναμενόμενες σε αυτές τις περιπτώσεις, αστοχίες, που αποτυπώθηκαν και στο debate, το αποτύπωμα του Μεϊμαράκη, όπως το καταγράφουν και τα ξένα ΜΜΕ, μοιάζει ισχυρό. Αυτό θα επιδιώξει να ενισχύσει και ο ίδιος, εφεξής, κτυπώντας τον κ. Τσίπρα εκεί που, θεωρητικώς, είχε αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα με την προσωποποίηση της μάχης, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα απευθύνει, στο κλείσιμο της εκστρατείας, και ένα ισχυρό κάλεσμα στα στελέχη του ευρωπαϊκού μετώπου να εμπιστευθούν τους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, ήδη τους κλείνει το μάτι. Γιατί μπορεί μεν να μην υπήρξαν εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά ο Πρόεδρός της, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, κάθε άλλο παρά αποκλείει όλοι αυτοί να κληθούν να συμβάλλουν σε μία αυριανή κυβέρνησή του...