Την πεποίθηση ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η αστάθεια θα βρίσκεται προ των πυλών εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι η εμπειρία κυβέρνησης από το κίνημα είναι μια ιστορία σειράς λαθών με κόστος για την χώρα. 

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ είπε χαρακτηριστικά:

Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση θα προκύψει ξανά μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι η πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε νέα αστάθεια, ενώ υπογράμμισε  ότι η χώρα χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.

«Τα προβλήματα δεν είναι πράσινα, κόκκινα, μπλε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη: 

Η εμπειρία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιστορία σειράς λαθών επτά μηνών με μεγάλο κόστος για τη χώρα. Στη Ν.Δ. μάθαμε από τα λάθη μας. Είμαστε σε πολύ δυσκολότερη θέση φέτος από πέρσι το Σεπτέμβριο. Ξεκινάμε υπό χειρότερους όρους.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ σημείωσε σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι δυνατόν να λέει ένας νέος αρχηγός να λέει ότι "θα σας τελειώσουμε";». Συμπλήρωσε, δε, ότι εκείνη δεν έχει μέσα της αντίστοιχο αίσθημα. 

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέτυχε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και έκανε αναφορά στο θέμα της Ρωσίας.

«Είμαστε μια χώρα που τρελαίνεται για συνωμοσίες. Είχαμε μία κυβέρνηση που έλεγε τοκογλύφους τους δανειστές, που πίστευε πως θα πάρει χρήματα από τη Ρωσία» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.