Για την υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε ότι «εάν αυτά που ακούμε είναι σωστά, εφόσον εκλεγεί ο κ. Φλαμπουράρης θα εκπέσει», σημειώνοντας ότι στην περίπτωσή του, ο νόμος περί βουλευτών δεν μας αφορά -εκτός από τα κωλύματα εκλογιμότητας- εφόσον δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Και εξήγησε ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την κατοχή μετοχών αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία «η κατοχή μετοχών που αφορούν εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα, θέτει ως άκυρη τη σχετική σύμβαση και παραπέμπεται ο υπουργός με βάση το νόμο περί ευθύνης».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Φλαμπουράτη ότι μεταβίβασε ατελώς τις μετοχές του, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε ότι η «μεταβίβαση των μετοχών σε συγκεκριμένο πρόσωπο, συνεπάγεται πληρωμή του φόρου και αλλαγή του μετοχολογίου που φυλάσσεται στο ΕΒΕΑ».

Και πρόσθεσε ότι «εάν ήμουν εγώ ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. στη θέση του κ. Φλαμπουράρη) οι επιθέσεις θα ήταν τέτοιες που η μόνη λύση θα ήταν να βγάλω το μετοχολόγιο» διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να το πάρει μόνο κάποιος που έχει έννομο συμφέρον».

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τον κ. Φλαμπουράρη να εμφανίσει αποδείξεις «τώρα, όχι μετά τις εκλογές».