Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Το κέντρο βάρους στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας ρίχνει η ΝΔ. Οι λόγοι που γίνεται αυτό την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές είναι δύο. Ο πρώτος είναι η εκτίμηση ότι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας βγάζει κυβέρνηση και ο δεύτερος είναι ότι στη δεξαμενή της Β΄ Αθήνας υπάρχουν αρκετοί αναποφάσιστοι

Αρχίζοντας από τον δεύτερο λόγο μετά και τις μετρήσεις που έφτασαν στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού διαπιστώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα ποσοστά του στην συγκεκριμένη περιφέρεια ενώ η ΝΔ παρά το γεγονός ότι έχει αυξήσει τα ποσοστά της υπολείπεται αρκετών ποσοστιαίων μονάδων.

Επιπλέον στην περιφέρεια αυτή το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 20% και στη ΝΔ εκτιμούν ότι από αυτήν την δεξαμενή μπορούν να αντλήσουν ψήφους. Ένας λόγος παραπάνω είναι το γεγονός ότι η Β΄ Αθήνας ήταν πάντα εκλογική περιφέρεια του κ Μεϊμαράκη και την γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του. Η πλειονότητα των αναποφάσιστων στην Β΄ Αθήνας είναι πολίτες που ανήκουν στην μεσαία τάξη και έτσι για την ΝΔ είναι πιο εύκολο να τους προσεγγίσει. Για τον λόγο αυτό όλοι οι υποψήφιοι της Β΄Αθηνών θα παραβρεθούν σε ομιλίες και εκδηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή. 

Παραδοσιακά - και αυτός είναι ο πρώτος λόγος- οποίο κόμμα κέρδιζε την Β΄ Αθήνας έρχονταν πρώτο στις εκλογές. Με αυτό ως δεδομένο στη ΝΔ στρέφουν το ενδιαφέρον τους εκεί. Το αφήγημα στον ψηφοφόρο της Β΄ Αθήνας μπορεί να μην διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό που ακούν όλοι οι πολίτες, ωστόσο έχει δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η μείωση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και το δεύτερο η μείωση της φορολογίας των ακινήτων. Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι ιδιαιτερότητες είναι ότι οι σχετικές έρευνες έδειξαν ότι οι κάτοικοι της β Αθηνών είναι στην πλειονότητα τους ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να βρεθεί χρόνος ώστε να επισκεφθεί ο ίδιος τα παλιά του λημέρια στη Β΄ Αθηνών.