current views are: 3

16 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:02

Μεϊμαράκης: Μπορούμε να συμφωνήσουμε στα λογικά – Περιμένω τον Τσίπρα από τη Δευτέρα

Στην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας μετά τις εκλογές για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 13:02’
αρθρο-newpost

Στην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας μετά τις εκλογές για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας μετά τις εκλογές για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον ANT1.

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις, να συμφωνήσουμε ότι τα 3 δισ. ευρώ που θα πάρουμε από την πέμπτη αξιολόγηση θα πέσουν στην αγορά, ότι μπορούν να ξεμπλοκάρουν οι επενδύσεις» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική σύμπραξη.

Αναφορικά με την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί με τη ΝΔ είπε ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα και πει “ναι“ θα χάσει την μισή του κοινοβουλευτική του ομάδα. Διότι οι 53 που είναι σε εκλέξιμη σειρά, του έχουν θέσει ως όρο να μην συνεργαστεί. Άρα δεν μπορεί να πει σήμερα το “ναι“». 

Και πρόσθεσε:

Πιστεύω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Τσίπρας. Περιμένω μετά την Δευτέρα και δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Θα πήγαινα στην Κουμουνδούρου. Θεωρώ μεγάλη κίνηση πολιτικού πολιτισμού προεκλογικά οι δύο εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων να συναντηθούν και να συμφωνήσουν στα λογικά. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «αφομοίωση, αλλά συνεννόηση και συνεργασία».

Παράλληλα, επέκρινε τον κ. Τσίπρα, γιατί -εφόσον τώρα απευθύνεται για συνεργασία στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ- δεν το έκανε πριν τις εκλογές

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό. Δεν περίμενα ότι θα δηλητηρίαζε το κλίμα φέροντας δήθεν υποθέσεις διαφθοράς. Εγώ ακόμα και τώρα δεν κάνω χρήση θεμάτων που αφορούν συνεργάτες του. Αυτή είναι η ηθική της αριστεράς; Πως θα σπιλώσεις καθαρούς ανθρώπους; Ο πρωθυπουργός εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;» είπε ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην υπόθεση Φλαμπουράρη. 

 

 


σχετικα αρθρα