Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, εκτίμησε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη

Μιλώντας στο ράδιο Κρήτη, η κ. Γεροβασίλη, τόνισε πως με τη συμφωνία «έκλεισε ένας πρώτος κύκλος για να αποφύγουμε το Grexit και την άτακτη χρεοκοπία». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι υπάρχουν ανοικτά πεδία διαπραγμάτευσης, κάτι, που, όπως είπε, έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα τα διαπραγματευτεί.

«Έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τη συζήτηση για το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την πρώτη κατοικία» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε εξάλλου ότι τα διλήμματα των εκλογών είναι σκληρά, υπογραμμίζοντας πως «διαμορφώνεται ένα ισχυρό δίλημμα, το οποίο έχει και βαθμό πόλωσης», και πρόσθεσε πως «βλέπουμε ότι είναι έτοιμο να ορμήσει στον ελληνικό λαό ένα σύστημα 40 ετών, αυτοί δηλαδή που έφεραν τη χώρα εδώ και που σήμερα έχουν στεναχωρηθεί πολύ που είναι έξω από την διακυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναζωογόνηση του τουρισμού, η Όλγα Γεροβασίλη, υπογράμμισε πως, η Κρήτη έχει μια παραγωγική βάση, η οποία αντέχει, όπως στο κομμάτι του τουρισμού και της γεωργικής παραγωγής, και εξήγησε ότι έργα όπως η δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Καστέλι, οι οδικοί άξονες, θα προχωρήσουν, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τοπική ανάπτυξη.

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «η χώρα μας πρέπει να χρησιμοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως είναι ο τουρισμός, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό».