current views are: 3

16 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:58

Βενιζέλος: Χρειάζεται κυβέρνηση ενότητας – Να μην δραπετεύσει από την ευθύνη το δεύτερο κόμμα

Για το μετεκλογικό σκηνικό και το ζήτημα των συνεργασιών τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Δημοσίευση 13:58’
αρθρο-newpost

Για το μετεκλογικό σκηνικό και το ζήτημα των συνεργασιών τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Για το μετεκλογικό σκηνικό και το ζήτημα των συνεργασιών τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, σημείωσε πως θα ήταν τραγικό να πάμε σε μία κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Επανέλαβε πως μετά τις εκλογές θα πρέπει το δεύτερο κόμμα να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θα ήταν λάθος και ανιστόρητο να απαλλαγεί της ευθύνης για την πορεία της χώρας.

«Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν όλα τα κόμματα τα οποία αποδέχονται το ευρωπαϊκό πλαίσιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την απόφαση για την επίσπευση των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας «βιάστηκε τώρα να κάνει εκλογές για να μην εμπεδωθεί η εικόνα των μεγάλων φορολογικών βαρών, διότι το προηγούμενο μνημόνιο είχε μία κατανομή βαρών 50% φορολογικά, 50% μείωση δαπανών».

Αναφερθείς στο ζήτημα του χρέους, κατήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας αλλοιώνει τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας, γιατί λέει το εξής  τώρα κολοσσιαίο ψέμα, ότι «το θέμα μας είναι το χρέος». «Μα αυτό είναι ψέμα, το θέμα μας δεν είναι το χρέος, το χρέος είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε αντιμετωπίσει από το 2012 και τώρα, όποια και να ήταν η κυβέρνηση» εξήγησε.


σχετικα αρθρα