Σε συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου κάλεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, από τα Χανιά όπου βρίσκεται. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν το κόμμα τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, και σημείωσε πως «η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση τετραετίας»

Η κ. Γεννηματά αμέσως μετά την άφιξή της στα Χανιά κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι από όπου και δήλωσε, μεταξύ άλλων: 

Θέλω να στείλω από εδώ, από τα Χανιά, από την Κρήτη, από τη γη των Βενιζέλων, ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο “σπίτι τους”, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών για να είμαστε εμείς, η τρίτη δύναμη, να πάρουμε την τρίτη εντολή για να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση τετραετίας. Μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότερες, αν είναι δυνατόν όλες, οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις […] Μέχρι το 2019 η Ελλάδα πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση. Τώρα χρειάζεται δράση και αποτελεσματικότητα. Εμείς έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόταση, έχουμε εμπειρία, έχουμε ομάδα».

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε στη συνέχεια την έδρα του εθνικού ιδρύματος ερευνών και μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το σπίτι του ιστορικού Κρητικού πολιτικού που λειτουργεί ως μουσείο.