Για «επενδύσεις και ανάπτυξη α λά ΝΔ» κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι επενδύσεις κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά μειώθηκαν κατά 33,5%.

«Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ε. Μεϊμαράκη και των υπόλοιπων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε επενδύσεις και ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδιωξε. Για μια ακόμα φορά, όμως, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τους διαψεύδουν κατηγορηματικά» αναφέρουν και προσθέτουν ότι «οι συνολικές επενδύσεις, όπως μετρώνται με βάση τον Ακαθάριστο Σχηματισμό Παγίου Κεφαλαίου (ΑΣΠΚ), μειώθηκαν κατά 33,5% τα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Α. Σαμαρά σε σχέση με αυτό που παρέλαβαν, πέφτοντας σε επίπεδα χαμηλότερα από του 1995. Παράλληλα, σημειώθηκε μεγάλη πτώση των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ από 15,7% σε 11,6%, που είναι σχεδόν το μισό από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης».

Προσθέτουν ότι η κατακρήμνιση του Ακαθάριστου Σχηματισμού Παγίου Κεφαλαίου λόγω των πολιτικών, που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια, αντανακλά τη συνεχόμενη υποχώρηση της μεγεθυντικής ζήτησης και την όλο και μικρότερη χρησιμοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, λοιπόν, το 2012 - 2014 όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι συνολικές επενδύσεις αλλά αντίθετα σημειώθηκε τεράστια αποεπένδυση, η οποία υπήρξε ένας από τους βασικούς λόγους, που οδήγησαν στην πολύ μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,7% τα ίδια χρόνια. Από την άλλη, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 σημειώθηκε αύξηση του Ακαθάριστου Σχηματισμού Παγίου Κεφαλαίου κατά 5,1% και συνολικά του ΑΕΠ κατά 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, που στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, προθέτουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επίγνωση των πραγματικών δυσκολιών της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση ούτε πανηγυρίζει. Αντίθετα, εργαζόμαστε σκληρά, όπως σκληρά διαπραγματευτήκαμε επί έξι μήνες, για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, με πραγματικές επενδύσεις, που θα σέβονται τις εργασιακές σχέσεις και τους περιβαλλοντικούς όρους» καταλήγουν οι κύκλοι της Κουμουνδούρου.