Ψήφο στη Λαϊκή Ενότητα ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που κάλεσε τον λαό να μην επιλέξει ενάντια με στο μέλλον του στις προσεχείς εκλογές, και τόνισε πως τα μνημόνια σκοτώνουν την ελληνική νεολαία. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τοποθετήθηκε επίσης για τις συνέπειες από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 

«Με το εθνικό νόμισμα δεν θα συμβεί τίποτα το καταστροφικό. Θα υπάρξουν δυσκολίες» είπε και συνέχισε: 

Όποιο νόμισμα και να έχουμε, θα υπάρχουν δυσκολίες. Δεν είμαστε φετιχιστές με το νόμισμα. Μακάρι να μπορούσαμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες εντός ευρωζώνης αλλά δεν γίνεται. Το ευρώ θα είναι δικτατορία λιτότητας για όλη την ευρωζώνη. Για να προωθήσουμε το σχέδιό μας θα πρέπει να υπάρξει η επιλογή του εθνικού νομίσματος. 

«Το πρώτο καιρό θα υπάρξει μικρή υποτίμηση του νομίσματος» είπε και μετά ανέφερε τις θετικές συνέπειες μίας τέτοιας επιλογής: 

Θα ενδυναμώσει αυτό τις εξαγωγές, θα αποδυναμώσει τις εισαγωγές. Πράγματα που δεν μπορούμε να εισάγουμε μπορούμε να τα υποκαταστήσουμε με εσωτερική παραγωγή. Το μόνο που αποφέρει άμεσα αποτελέσματα σε μία οικονομία, είναι η υποτίμηση. Για να πιάσουν τα αποτελέσματα της εσωτερικής υποτίμησης χρειάζεται χρόνο, ενώ με την υποτίμηση δεν τα αποτελέσματα θα φανού άμεσα.