current views are: 2

16 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:01

Τσίπρας: Η κάλπη της Κυριακής έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος

Ομιλία στην Πάτρα δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

Ομιλία στην Πάτρα δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε του ομιλία στην Πάτρα, λίγα 24ωρα πριν από της εκλογές της Κυριακής, ενώ τόνισε ότι «η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας». 

«Την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση» τόνισε και έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. 

«Από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Γιατί και αυτή η κάλπη έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύουν στην αριστερή παρένθεση και νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν από εμάς. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο κ. Μεϊμαράκης εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το σύστημα της διαπλοκής και των συμφερόντων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

Ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη. Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;

Παράλληλα, αντιπαρέβαλε την ικανότητα και φερεγγυότητα διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας πάλι τους τόνους με επίκεντρο της διαφθορά:

Πώς θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;  

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους. 

Πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;

Πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους; Που έκανε την αγορά εργασίας ζούγκλα, όπου όποιος εργοδότης θέλει πληρώνει, όσο θέλει πληρώνει, όταν θέλει πληρώνει – και πρέπει ο εργαζόμενος να του είναι και ευγνώμων;

Όπως τόνισε, η Αριστερά κυβερνά και μάχεται για τα δίκαια των φτωχών και του λαού, ενώ διαχώρισε τον ΣΥΡΙΖΑ από την  Αριστερά που απλά καταγγέλλει:

Η Αριστερά που απλά και μόνον καταγγέλλει είναι ακίνδυνη και βολική για το κατεστημένο και την ολιγαρχία. Αντίθετα, η Αριστερά που μάχεται, παρεμβαίνει και αγωνίζεται για να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς όφελος των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, είναι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που έχουν μπροστά τους το παλιό πολιτικό κατεστημένο και η ντόπια και ξένη η ολιγαρχία. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


σχετικα αρθρα