Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, η νέα κυβέρνηση, ως συνέχεια της επτάμηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα διαπραγματευτεί σκληρά για να ελαφρύνει το μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που έπεσε θύμα της κρίσης, τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προέταξε ως επείγοντα προς επίλυση θέματα την επαναλειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την μείωση της ανεργίας, την επαναλειτουργία της οικοδομής, την δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολόγησης στα νησιά και την παραμεθόριο και την παροχή κινήτρων στον αγροτικό κόσμο.

Ακόμη, σημείωσε ότι  τούδε και στο εξής οι ΑΝΕΛ μπορούν να βοηθήσουν και στο τεχνικό επίπεδο της διαπραγμάτευσης.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να αποφύγει στις διαπραγματεύσεις την παγίδα Σόιμπλε που οδηγούσε στην έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων.

Όσον αφορά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, επεσήμανε ότι αποτελεί συνολικό ζήτημα της ΕΕ και η λύση συνίσταται στην επιστροφή των προσφύγων στο σπίτι τους.

Τέλος, κάλεσε σε υπερψήφιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ως αποδεδειγμένης δύναμης σταθερότητας και σε κυβερνητικό επίπεδο και ως δύναμης εγγύησης σειράς σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την χώρα.