Σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές κάλεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε, «χρειάζεται προγραμματική συμφωνία με χρονοδιαγράμματα και στόχους με ορίζοντα έως το 2019», ενώ επεσήμανε πως «κακώς το ΠΑΣΟΚ ήταν ουρά της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία, σημείωσε πως η νέα κυβέρνηση «θα πρέπει να έχει ευρύτατη λαϊκή υποστήριξη, να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και να αντιληφθούν οι Έλληνες πως θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία».

Έστρεψε τα πυρά της στα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης, τονίζοντας πως το «το 2014 ήμασταν μία ανάσα από την έξοδο από το μνημόνιο. Βλέπαμε την προληπτική πιστωτική γραμμή, οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις. Και εξαιτίας της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ξανάεχουμε ένα μνημόνιο, εξαιρετικά σκληρό, το οποίο θα πρέπει να εξειδικευτεί ξανά».

«Εμείς λέμε στον λαό, πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε εξειδικεύσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία» είπε και συνέχισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο; Είναι κανείς που πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στην επόμενη κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει; Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να μείνει άνετος και ωραίος στην αντιπολίτευση και να ρίχνει τα πυρά του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πετροβολούσαν από τη Θεσσαλονίκη και τα Ζάππεια».

«Επιτέλους θα πρέπει να πούμε αλήθειες, να συνεργαστούμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας και θα χρειαστεί να το κάνουμε σε μία προγραμματική βάση» επεσήμανε και εξαπέλυσε επίθεση εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα:

Δεν ήταν παρά φύσιν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, πόσο μάλλον όταν ο κ. Καμμένος έβαλε τη σφραγίδα του τόσο έντονα;

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ξανά δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ» επανέλαβε και τόνισε πως η όποια συνεργασία θα γίνει επί τη βάση προγραμματικής συμφωνίας:

Και δεν μπορείς να έρχεσαι και να λες ότι θα συνεργαστούμε με τους δικούς σου όρους, πόσο μάλλον όταν με την πολιτική σου έχεις καταστρέψει τη χώρα. Όσο ποιο αδύναμοι είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ποιο εύκολα θα συνεργαστούν. Ελπίζω να μην πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτη δύναμη. Διεκδικούμε την τρίτη δύναμη και πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε καταλύτης για συνεργασία και σταθερότητα. Γιατί έχουμε από τη μία τη ΝΔ που έχει εμμονή με τον ιδιωτικό τομέα, και από την άλλη που τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εμμονή με τον κρατισμό και έχει έρθει σε ρήξη με τις παραγωγικές δυνάμεις. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ κάνουμε μία σύνθεση μεταξύ του ιδιωτικού και του κρατικού.

Κάλεσε εξάλλου σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για να σταματήσει, όπως είπε «ο δεύτερος να δραπετεύει από τις ευθύνες του».