Το ΠΑΣΟΚ θα είναι καταλύτης συνεργασίας, τόνισε από το Ηράκλειο η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Σε προεκλογική της ομιλία σημείωσε πως «δεν είμαστε ουρά κανενός. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών.

«Ο Ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη εντολή την κρίσιμη, για σχηματισμό Κυβέρνησης λέγοντας όχι στον Μιχαλολιάκο όχι στη Χρυσή Αυγή» είπε.

Ανέφερε ταυτόχρονα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ένα κόμμα και μια βαθιά ανάμνηση. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζει μέσα στις καρδιές μας και μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες οι νίκες και οι ήττες, η αγωνία που έχουμε όλοι» και έκανε λόγο για μεγάλη προσφορά της Δημοκρατικής παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα το σπίτι μας. Για αυτή την παράταξη δίνουμε μάχη στις 20 Σεπτέμβρη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε έργα και δράσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων:

Σκεφτείτε πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική συμφιλίωση, την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, χωρίς το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ , την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία.

Επίσης επεσήμανε ότι ενώ όλοι αγωνίζονται σήμερα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κανείς δεν λέει ότι η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος είναι ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ

Η ίδια επεσήμανε «ότι είμαστε η κρίσιμη δημιουργική δύναμη που έχει ανάγκη η χώρα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα που συνετρίβη κάτω από το βάρος του επαχθέστερου μνημονίου που έφερε στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο και σημείωσε ότι στη συνέχεια «παρέδωσε τη χώρα αμαχητί. Λευκή πετσέτα πέταξε στους δανειστές», είπε η κ. Γεννηματά.