«Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή σημαίνει όχι στα μνημόνια, όχι στη λαθρομετανάστευση, όχι στην υποταγή» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγόρησε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας λέγοντας ότι «αυτό το σάπιο σύστημα έχει εξευτελίσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό και τον έχει οδηγήσει στην ανέχεια, στη δυστυχία, στην ανεργία και στα συσσίτια». Επιπλέον, κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα ότι διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής (με αποκορύφωμα, όπως είπε, τις συλλήψεις τους) για να συμπληρώσει: «Δεν θα τους περάσει. Είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε».

«Όποιος θέλει να πει ″ναι στην Ελλάδα″ θα πει ″ναι″ στη Χρυσή Αυγή και ″όχι″ και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ανέφερε ότι στο debate (από το οποίο, όπως σημείωσε, τον απέκλεισαν) «δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη για τα εθνικά θέματα, για τη Βόρειο Ήπειρο, για την Κύπρο μας, για την οργιώδη τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη μας».

Σχετικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Έλληνες ζουν με το φόβο» και ότι «η Χρυσή Αυγή θα πολεμήσει αυτόν τον φόβο». Υποστήριξε, δε, ότι θα πρέπει ο Στρατός, το Ναυτικό και το Λιμενικό να φυλάξουν τα σύνορα και να μην επιτρέπουν στους αλλοδαπούς να μπαίνουν στη χώρα».

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα ΜΜΕ και ειδικότερα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ότι χθες μετέδωσαν την διακαναλική του συνέντευξη στις 03:00 και στις 04:00, καθώς και ότι προβάλουν τον Βασίλη Λεβέντη (σ.σ. τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων), που, όπως είπε, παλιότερα κορόιδευαν.