Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Δημοψηφισματικό χαρακτήρα δίνει στις εκλογές η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας προς τους πολίτες ότι την Κυριακή θα πρέπει να πουν ένα δεύτερο «όχι» στο παλαιό, την διαπλοκή, την διαφθορά και φυσικά στην Νέα Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζουν στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές τα θέματα της διαπλοκής και μάλιστα στο τελευταίο προεκλογικό σποτ της Κουμουνδούρου γίνεται αναφορά στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ με υπενθύμιση πως ο στενός συνεργάτης των κ.κ. Σαμαρά και ΜεΪμαράκη, Σταύρος Παπασταύρου εμπλέκεται στην σκοτεινή αυτή υπόθεση και βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. 

Συγχρόνως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν διότι η άλλη πλευρά των δανειστών τους «κρατάει» διατηρώντας ως επτασφράγιστο μυστικό την κατάθεση Χριστοφοράκου στην γερμανική δικαιοσύνη

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις και θεωρούν ότι ακόμη και τώρα θα πρέπει να απευθύνουν κάλεσμα αφύπνισης στους αναποφάσιστους με έμφαση στους νέους που προέρχονται κυρίως από την εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ στην Πάτρα κάλεσε τις νέες και τους νέους να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα και «να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει και ο τόπος μπροστά». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μεγάλος αντίπαλος την Κυριακή παραμένει το ποσοστό της αποχής γι’ αυτό και η οδηγία που έχει δοθεί στα στελέχη που περιοδεύουν ανά την χώρα είναι να παροτρύνουν τους αναποφάσιστους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κι αυτό διότι το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων όπως δείχνουν τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων προέρχεται κυρίως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν με ικανοποίηση ότι η ΛαΪκή Ενότητα βρίσκεται σε καθίζηση καθώς και ότι και ψηφοφόροι του κέντρου στρέφονται την τελευταία στιγμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι προς την Νέα Δημοκρατία.