​Απάντηση στο «γρίφο» του  χαρτιού που ξέχασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έδωσε ο Πάνος Καμμένος, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε για τις εκλογές της Κυριακής. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι οι Ανεξάρτοι Έλληνες θα ζητήσουν να μετέχουν και στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης. 

«Τις ποινικές υποθέσεις τις δίνουν οι εισαγγελείς, όχι οι πολιτικοί» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επιμένοντας ο κ. Μεϊμαράκης «είπε ότι έχει χαρτί απαλλαγής για την υπόθεση των υποβρυχίων, που δεν το προσκόμισε ποτέ». «Έξι εισαγγελείς ζήτησαν τη δικαστική διερεύνησή του, άρα ο κ. Μεϊμαράκης δεν πρέπει να επιτίθεται σε εμένα» σημείωσε. 

Ερωτηθείς για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς είπε ότι επί της επτάμηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρώτη φορά ελήφθησαν μέτρα κατά της διαφθοράς και υπογράμμισε ότι «αν (οι ΑΝΕΛ» είμαστε μέσα (στην κυβέρνηση) θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα και θα δεσμεύσουμε τις περιουσίες τους», προσθέτοντας ότι οσαύτως θα ελεγχθούν «όλα τα θαλασσοδάνεια».

Νέος ρόλος στην κυβέρνηση

 

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν, πλέον, ρόλο καθώς έχουν αποφασίσει την συμμετοχή τους στην ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά και ενεργό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο.

Κατέστησε σαφές ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ανεξάρτητο κόμμα με επεξεργασμένες θέσεις υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.Τόνισε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κοινωνική πολιτική υπέρ της οποίας τάσσεται και η «λαϊκή δεξιά».

Αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα είπε ότι αυτά θα γεννώνται απόμτην στιγμή που η ασκούμενη πολιτική θα παράγει αποτελέσματα.
Ως άμεσα προς επίλυση ζητήματα θεωρεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, την παροχή ρευστότητας στην αγορά καιμτην είσπραξη φόρων.

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της αναθέρμανσης της βιομηχανίας εν γένει, μέσω της θεσμοθέτησης, μεταξύ άλλων και ζωνών χαμηλής φορολογίας και κλειστών βιομηχανικών πάρκων, και με την χώρα να δράττει την ευκαιρία που δημιουργήθηκε, λόγω της με δραματικό τρόπο διάλυσης της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Χαρακτήρισε ως casus belli (αιτία πολέμου) την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για την επιβολή ΦΠΑ στην Μύκονο και την Σαντορίνη είπε ότι σε αυτό συνέβαλε και η εικόνα που δημιουργήθηκε από «όργια με κοκαΐνη και πάρτι με "βίζιτες και βίζιτους"», προσθέτοντας «τώρα που θα ανοίξουν οι δικογραφίες και του Noor 1 θα δούμε πολλά».

Μετεκλογικές συνεργασίες

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει τον Βενιζέλο και επαναφέρει τον Κώστα Λαλιώτη. Εάν ήταν ένα κόμμα, όπως το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με Χαραλαμπίδη και Σγουρίδη, που υπερασπιζόταν το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», θα μπορούσα να συνυπάρξω, αλλά με αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ.  

Με τη ΝΔ το ίδιο. Δεν μπορώ να συνυπάρξω με τα ακροδεξιά στοιχεία που έφερε ο Σαμαράς και μετέτρεψαν την κεντροδεξιά παράταξη σε ακροδεξιά οργάνωση. Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης, οι υβριστές του Καραμανλή και αυτοί που έλεγαν τον Μεϊμαράκη “μπροστάντζα“ για τα υποβρύχια έγιναν βουλευτές της ΝΔ. Τι σχέση έχει η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον Παπασταύρου; Θα του είχε πάρει το κεφάλι πριν αναπνεύσει. 

Παράλληλα, θεώρησε ως κατ' εξοχήν συμβολισμό του «παλιού» την υποψηφιότητα με την ΝΔ του Γιώργου Σουφλιά.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση για συγκάλυψη. Δεν θα συνεργαστώ μαζί τους. Με την εθνική διαπλοκής δεν κυβερνάω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το «Ποτάμι» είπε ότι «ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μας έχει πει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα, για το όνομα “Μακεδονία“, για στελέχη του κόμματός του που μιλούν κατά της εκκλησίας, τη μανία να υποστηρίζουν την Ελληνικός Χρυσός».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους υποψήφιους μτου κόμματος, Ν. Διαμαντούρο και Ν. Αλιβιζάτο, λέγοντας ότι ήταν υπερασπιστές του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι «τα κόμματα του χθες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θα διαλυθούν και θα υπάρξουν ελεύθεροι βουλευτές που δεν ανήκουν στα φασιστοειδή και που θα θέλουν να μετέχουν και να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας». 

Προσφυγικό

Ερωτηθείς για το μείζον θέμα των προσφύγων, είπε ότι αυτήν την στιγμή στην ευρύτετρη περιοχή της Συρίας δρούν δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, ενώ δράση αναπτύσσει και η Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι οι ισλαμοφασίστες που με την δράση τους δημιουργούν πρόσφυγες και τόνισε ότι πριν επέμβει το ΝΑΤΟ, πρέπει το όλο θέμα να συζητηθεί στον ΟΗΕ.

Κάλεσε την Ρωσία και τις ΗΠΑ να «βάλουν νερό στο κρασί τους» με πρώτο βήμα την διακοπή της χρηματοδότησης του ISIS που ελέγχει πετρελαιοπηγές και το εμπόριο ναρκωτικών.

Είπε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο ρόλος της Τουρκίας που από την μια συνδράμει τον ISIS γιατί έτσι διευκολύνεται στον πόλεμο με το ΡΚΚ και από την άλλη «κλείνει το μάτι στην Δύση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να διευκολύνει την όποια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή, μέσω παραχώρησης στρατιωτικών βάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της στοχευμένης στρατιωτικής δράσης πρέπει να αναπτυχθούν στην περιοχή και επίγειες δυνάμεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και των απαραίτητων εγγυήσεων για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Έκκληση στους εφοπλιστές

Αναφερόμενος στους εφοπλιστές τους κάλεσε να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία και με την «σημαία» και με την συμβολή τους στην φορολογία, αλλά μια με την σύνθεση των πληρωμάτων, όχι μόνο στην γέφυρα και την μηχανή των πλοίων, αλλά και στα κατώτερα πληρώματα.

Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτονομίας του ΝΑΤ και της δημιουργίας ομάδας υποστήριξης της ανεξαρτησίας της ελληνικής ναυτιλίας και της μη υπαγωγής της στη ενιαία ευρωπαίκή, όπου όλοι κατανοούν τι σημαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστών, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα φορολογούνται από την ΕΕ.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο να μην φορολογούνται οι «εφοπλιστές της στεριάς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος στην νέα γενιά, καλώντας την ταυτόχρονα να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής, διότι με την αποχή «διπλασιάζει» την ψήφο εκείνων που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτόμτους και το σήμερα και όχι για το αύριο της χώρας και των νέων.