«Από την πρώτη μέρα καταδίκασα τη δολοφονία στο Κερατσίνι και οπωσδήποτε καταδικάζω κάθε πράξη βίας και δεν ήταν αυτή η τακτική μας» δήλωσε ο γενικός γραμματεάς της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αναλαμβάνοντας την πολτιική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα και για τη δολοφονία του Λαμπράκη;» ανέφερε, μιλώντας στον Realfm.

Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «από νομικής άποψης η δικογραφία εναντίον μας δεν στέκει. Βάσει κατηγορητηρίου δεν υπάρχει απευθείας ευθύνη ούτε μάς αποδίδεται ηθική αυτουργία για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι «γίνονταν κάποια επεισόδια αλλά δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη της Χρυσής Αυγής. Δεν οργανώσαμε εμείς ποτέ καμία αντισυγκέντρωση. Μερικά γεγονότα γίνονταν χωρίς να τα ελέγχουμε. Μάλιστα, είχαμε βγάλει εγκύκλιο με την υπογραφή μου και καλούσαμε όλα τα μέλη και τις οργανώσεις μας να λειτουργούν με απόλυτα νόμιμο τρόπο». 

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με αφορμή τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε ότι έχει «έντονο πολιτικό χρώμα και έντονες πολιτικές παρεμβάσεις». «Μας τη στήσανε» είπε για τη σύνδεση της ΧΑ με τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Αναφορικά με τις εκλογές της Κυριακής είπε:

Για τη Χρυσή Αυγή έχω τη γνώμη ότι θα είναι στην τρίτη θέση. Και αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις πολιτικές έρευνες αλλά και από πολλά άλλα στοιχεία: Από την επαφή μου με το λαό, από τις διάφορες ομιλίες που έχω κάνει.