Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την πρωτοποριακή δράση «72 ώρες / Δράση για να πάμε μπροστά», παρουσίασε σε ειδική συνέντευξη Tύπου η ΝΔ, με τον γραμματέα της Π.Ε. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον γραμματέα Οργανωτικού, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαμιμίκος, ανακοίνωσε τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κεντροδεξιάς παράταξης μέχρι και τελευταίο λεπτό, ώστε, όπως είπε, «να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο του υπευθύνου δρόμου που προτείνει η ΝΔ».

«Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι θετικό για τη ΝΔ, είμαστε μπροστά, καλύψαμε 20 μονάδες σε 40 μέρες, ωστόσο ειναι ντέρμπι, και για αυτό καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Δίνουμε μάχη ψήφο-ψήφο, πόρτα-πόρτα, για να σχηματιστεί μια σταθερή κυβερνηση με κορμό τη ΝΔ που θα βγάλει τη χωρα απο την κρίση», σημειωσε ο γραμματέας της ΝΔ, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε οτι το πλαφόν για τη Συγγρού, είναι να βγει με μια ψήφο μπροστά.

Η δράση «72 ώρες» βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΝΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nd.gr/72h και οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν απο το πού ψηφίζουν μέχρι και νομικές συμβουλές για περιστατικά που χρήζουν νομικής βοήθειας. Μαλιστα στο 2109444725 λειτουργεί ειδική εκλογική γραμμή, όπου μελη και ψηφοφόροι θα μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφοριες.

Μετακίνηση ψηφοφόρων

Επειδή, όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος, λόγω των οικονομικών δυσκολιών πολλοί αδυνατούν να μετακινηθούν για να ψηφίσουν, στην ιστοσελίδα για τις «72 ώρες» υπάρχει η εφαρμογή «μοιράσου τη διαδρομή», όπου μπορει κανείς μέσω της ιστοσελίδας να δηλώνει συμμετοχή για να βρίσκει τρόπο μετάβασης με άλλους πολίτες που έχουν ταυτόσημο προορισμό.

Στη λογική αυτή, η Συγγρού, έχει ζητήσει από τα μέλη των νομαρχιακών, να διαθέσουν εθελοντικά τα προσωπικά τους οχήματα, για φίλους και μέλη της ΝΔ με κινητικά ή αλλα προβλήματα. «Η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη. Όποιος το επιθυμεί μπορεί και να επικοινωνήσει και με την τηλεφωνική γραμμή», σημειωσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Εκλογικά κέντρα και αντιπρόσωποι

Η παρουσία της ΝΔ θα ειναι ενισχυμένη και στα εκλογικά κέντρα όπου θα υπάρχουν εθελοντές της δράσης «72 ώρες» με ειδικά μπλουζάκια, σε ανοικτή γραμμή με το call center που λειτουργεί στη Συγγρού. Παράλληλα, τρέχει και μια «last minute» καμπάνια για εκλογικούς αντιπροσώπους, στο πλαίσιο της οποίας έχει σταλεί στα mail μελών της ΝΔ ειδική φόρμα για να δηλώσουν αν το επιθυμούν να είναι αντιπρόσωποι. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος, έχει ξεπεραστεί ήδη ο αντίστοιχος αριθμός των εκλογικών αντιπροσώπων του Ιανουαρίου, και εχει καλυφθεί το 80% των αναγκών.

Ταυτόχρονα η καμπάνια θα τρέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου στο Facebook έχεουν ανέβει βίντεο με τα backstage της προεκλογικής εκστρατείας, ενω στο Twitter λειτουργεί hashtag #ask72hours. Λογαριασμός υπάρχει και στο Instagram με όνομα χρήστη «Η Ελλάδα μπροστά». Σε όλη την Ελλάδα, συμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κόλλιας, λειτουργούν 112 σταντς της ΝΔ, με τα 20 να βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκος Καραχάλιος, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγο αργότερα πέρασε από όλους τους ορόφους της Σύγγρου και ευχαρίστησε προσωπικά, έναν-έναν τους υπαλλήλους του κόμματος, που δίνουν, οπως είπε, τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη. Τεράστιο κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας εχουν αναλάβει και οι εθελοντές, που επίσης ευχαρίστησαν τα στελέχη της ΝΔ.