Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες μπαίνει σήμερα η ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανεβαίνει απόψε στις 19:30 το απόγευμα στο βήμα που θα στηθεί στην πλατεία Ομονοίας για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος και τους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Κώστα Κόλλια να παρουσιάζουν νωρίτερα, στις 12:30 το μεσημέρι στη Συγγρού, το πρόγραμμα οργανωτικού σχεδιασμού του κόμματος για τις 3 τελευταίες ημέρες έως τη διεξαγωγή των εκλογών με τον τίτλο: "Δράση 72 ΩΡΕΣ | Για να πάμε Μπροστά".  

Με τη μάχη να κρίνεται ψήφο-ψήφο, όπως δείχνουν και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φθάνουν στη Συγγρού και δείχνουν τη ΝΔ να βρίσκεται οριακά μπροστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος προς τους πολίτες θα επιμείνει ότι η αποχή δεν είναι λύση, ενώ θα συνεχίσει τα ανοίγματα στις κατηγορίες που συμπληρώνουν τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, όπως είναι οι νέοι, οι άνεργοι και οι γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες, η ΝΔ υστερούσε στις ηλικίες 20-35 ετών και στο ασθενές φύλο. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε διάλογο με νέες και νέους στο Γκάζι, όπου διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, δεσμεύτηκε όμως να προσπαθήσει για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες οικογένειες που τα παιδιά τους παρακολουθούν κάποιο φροντιστήριο και πως θα προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση που θα περιλαμβάνει και την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων για να παραμένουν τα μεγάλα μυαλά στη χώρα μας και τα έξοδα φοίτησης να μετατρέπονται σε επιδότηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. 

Παράλληλα δήλωσε την πρόθεσή του για τη δημιουργία υπουργείου Νέας Γενιάς το οποίο θα έχει όλες τις αρμοδιότητες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τους νέους, ενώ ξεκαθάρισε ότι θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με επενδύσεις που απαιτούν σταθερό επενδυτικό και φορολογικό περιβάλλον. Για να κερδίσει τους αναποφάσιστους ο κ. Μεϊμαράκης παρουσιάζει και τα συγκεκριμένα βήματα του οδικού χάρτη που θα φέρουν την επόμενη κυβέρνηση ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων, ώστε να μπορεί να κάνει αλλαγές σε ζητήματα, όπως η φορολογία. 

Σφιχτός προϋπολογισμός, αξιολόγηση το Νοέμβριο και εκταμίευση των 3 δισ. για να πέσουν στην αγορά, διεκδίκηση του ΕΣΠΑ και επίτευξη των στόχων μέχρι τον Απρίλιο, είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα που θα περιλαμβάνει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα εξαμήνου, έτους και εν τέλει τριετίας, που θα προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης στις πολιτικές δυνάμεις που θα δεχθούν να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. 

Υπό τα δεδομένα αυτά, ο κ. Μεϊμαράκης θα καλέσει τους πολίτες πριν ψηφίσουν την Κυριακή να κρίνουν τη σημερινή πραγματικότητα που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου, οι οποίοι, όπως λένε στη ΝΔ, έχουν το θράσος να ζητούν και δεύτερη ευκαιρία. «Από τη μια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Φλαμπουράρη που η εταιρία του έκανε δουλειές με το δημόσιο όσο ήταν υπουργός και από την άλλη οι πολίτες που αμέσως μετά τις εκλογές, όπως φρόντισε να προλάβει ο κ. Τσίπρας, θα λάβουν τα νέα εκκαθαριστικά με έως διπλάσια προκαταβολή και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης λόγω του νέου μνημονίου που υπέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος» θα είναι η υπενθύμιση που θα κάνει τις 3 τελευταίες ημέρες η Συγγρού.