Με… τριμέτωπο αγώνα θα πορευτεί το τελευταίο προεκλογικό 48ωρο ο Αλέξης Τσίπρας, προσδοκώντας στα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη, κέρδη που μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα στο ταμείο Κυριακή βράδυ, αν όχι Δευτέρα πρωί… 

Μέτωπο 1ο: Αναποφάσιστοι και δη οι νέοι σε ηλικία. Αυτός παραμένει ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, καθώς πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όμως πριν αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν και αν θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει προηγουμένως να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα φτάσουν στην κάλπη… Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας (κάτω των 30 βαθμών Κελσίου) μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδυθεί στην ύστατη προσπάθεια προσέλκυσης των ψηφοφόρων αυτών, με βασικό επιχείρημα ότι με τη -χαλαρή- εκλογική συμπεριφορά τους φέρνουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μέτωπο 2ο: Η Νέα Δημοκρατία. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους –χαρακτηριστικά χθες στην Πάτρα κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι «εκπροσωπεί  με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης». Μομφή που είναι πιθανό να ενισχυθεί στις εναπομείνασες ώρες ως τη λήξη της προεκλογικής περιόδου από …χαρτιά, ντοκουμέντα και φακέλους. Στον «πόλεμο» με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακαλύψει τελευταία και ένα ακόμη «όπλο» τα τελευταία 24ωρα: Τον ταυτίζει με τον Αντώνη Σαμάρα -η αρχή έγινε με τηλεοπτικά spot- και τον κατηγορεί (τον νυν αρχηγό) ότι έχει τα ίδια ψηφοδέλτια και πρόγραμμα με τον προκάτοχό του. Επιπλέον, η Κουμουνδούρου πιέζει τον Β. Μεϊμαράκη να πάρει θέση σε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.  

Μέτωπο 3ο: η Λαϊκή Ενότητα. Ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να μην κατονομάζει τους πρώην συντρόφους του, έχει, ωστόσο, πολλούς λόγους να θέλει την εκλογική αποτυχία του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ξέρει, άλλωστε, ότι κάθε ψήφος προς την ΛΑΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται, ενώ στην περίπτωση που το νεοπαγές κόμμα μείνει εκτός Βουλής, θα τον καταστήσει μόνο παίκτη στο χώρο της αριστεράς (το ΚΚΕ αυτοπροσδιορίζεται ως κομμουνιστικό κόμμα). Επιπλέον, ενδεχόμενη αποτυχία των Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κ.ο.κ. θα συνιστά και προσωπική δικαίωση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος στην περίπτωση που μείνει κάτω του 3%, αυτό σημαίνει ότι διευκολύνεται η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Τούτων δοθέντων είναι ευκρινές γιατί σε καθημερινή βάση, ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει να μιλά για την αριστερά που ματώνει χάριν του λαού και για την αριστερά που απέχει κρατώντας την ιδεολογική της καθαρότητα. Όπως είναι επίσης σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει προσπάθεια να μην τους χαρίσει το «όχι» του δημοψηφίσματος.