Η υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη βρίσκεται στο επίκεντρο του σημερινού άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι ο Φλαμπουράρης είναι ο πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα και ανήκει σε ένα κόμμα που πολεμάει τη διαφθορά. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται ως ο πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται το κόμμα που παίζει... σκληρό παιχνίδι ενάντια στη διαφθορά. 'Ομως τώρα ο ίδιος ο Φλαμπουράρης αγωνίζεται ενάντια σε καταγγελίες διαφθοράς. 

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παλέψει με το γεγονός ότι ένας από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά. 

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος είναι στον πλευρό του Τσίπρα από τα φοιτητικά του χρόνια, βρίσκεται σε μεγάλη πίεση. 

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Αλέκο Φλαμπουράρη είναι ότι είχε διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών της στην εταιρεία Διάτμηση, παρότι η νομοθεσία ορίζει ότι αυτό δεν επιτρέπεται.

Το ζήτημα του κατά πόσο ο Φλαμπουράρης είχε μετοχές της ''Διάτμησης'' κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. 

Η αξία της σύμβασης τιμάται στα 3,9 εκατ. ευρώ. 

Ο Φλαμπουράρης θεωρείται ως ο ''πολιτικός πατέρας'' του Τσίπρα. Σε πολλές συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες ημέρες αγωνίστηκε κατά αυτών των ισχυρισμών.

Την Τετάρτη, μάλιστα, παρουσίασε έγγραφα ότι είχε πουλήσει τις μετοχές τον Ιανουάριο.