Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος    

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Αθήνα έχουν οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού. Με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ να δίνει τη μάχη λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κάλπη στην πλατεία Ομονοίας και όχι το Σύνταγμα και τις μηχανές του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού έχουν πάρει φωτιά. 

Ο στόχος είναι προφανής, όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση τόσο περισσότερο αυξάνεται η δυναμική νίκης της ΝΔ και μάλιστα στην Αθήνα που περιλαμβάνει και την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που είναι η Β’ Αθηνών. 

Ήδη ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ιδιαίτερα στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας έχει κινητοποιήσει κόσμο και νεολαίους που θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση.  

Άλλωστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ποντάρει πολύ στην περιφέρεια αυτή αφού μέχρι πρότινος ήταν η δική του εκλογική περιφέρεια .Την ίδια ώρα στη ΝΔ θεωρούν δεδομένο ότι στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται και οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς σε μια ακόμη κίνηση στήριξης του κόμματος και της ηγεσίας του. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ΟΝΝΕΔ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη κινητοποίηση νεολαίων των τελευταίων τριών ετών. Άλλωστε ουδείς ξεχνά ότι ο κ Μεϊμαράκης υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί σειρά ετών και έχει μεγάλη απήχηση στην νεολαία του κόμματος. 

Μεγάλη σημασία δίνουν στη ΝΔ στις λεπτομέρειες της συγκέντρωσης που ξεκινούν από τα συνθήματα της νεολαίας έως την τηλεοπτική κάλυψη. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ έχει οργανώσει ολόκληρη εκστρατεία και στα social media μέσω των οποίων καλούν τους νέους να κατακλύσουν την ομόνοια και να κάνουν πράξη το σύνθημα «ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΧΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ»

Στην πλατεία Ομονοίας θα υπάρχουν πολλά πανό και οι σημαίες που θα κυματίζουν θα είναι ελληνικές αλλά και κομματικές , αφού δεν έχει δοθεί εντολή για το αντίθετο.

Η ομιλία του κ Μεϊμαράκη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη καθώς οι τελευταίες πινελιές θα μπουν από τον ίδιο τον πρόεδρο που έτσι κι αλλιώς έχει δείξει ότι συχνά μιλά.. εκτός κειμένου.