Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, που τόνισε ότι ο «λαός σε αυτές τις εκλογές να διαψεύσει για τρίτη φορά τον Σόιμπλε».

Σε επίσκεψη της στην Τρίπολη, η κ. Φωτίου σημείωσε πως «οι φτωχοί δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας, αν και εξοντώθηκαν με την κρίση, είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, όχι από φιλευσπλαχνία, αλλά από χρέος» και αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής, που ξεκίνησε να υλοποιείται και επικεφαλής εταίρος για την Αρκαδία είναι ο δήμος Τρίπολης. 

Η πρώην υπουργός σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει ένα πιάτο φαΐ, αλλά δουλειά και ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική οικονομία, που όπως είπε, αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και συνέχισε: 

Μέσα από μια μικρή ‘'τράπεζα ανάπτυξης'', θα δοθεί η δυνατότητα σε επιστημονικά καταρτισμένους νέους, αντί να φύγουν στο εξωτερικό, να δημιουργήσουν μικρές επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «stand-ups», δίπλα στα μεγάλα ερευνητικά κέντρα της χώρας τα οποία θα συμπράξουν με τα πανεπιστήμια. 

Παράλληλα είπε, για όσους δεν είναι επιστήμονες θα τους δοθεί ένα μικρό κεφάλαιο με την προϋπόθεση να βγάζουν ένα μεροκάματο, να ελέγχεται η παραγωγή τους και θα έχουν φοροαπαλλαγή, επενδύοντας το κέρδος τους στην επιχείρηση.

Η κ. Φωτίου σημείωσε υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο, που έχει ξεκινήσει νομοθετικά, δεν έχει ψηφιστεί, αλλά είναι έτοιμο και θα μπει άμεσα μπροστά.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το εάν θα συνεχίσει η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέφερε ότι, «εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Έχει τεράστια σημασία, εάν έχεις αποφασίσει να διαπραγματεύεσαι κάθε λέξη με το λαό στο δρόμο. Γιατί αν ο λαός δεν είναι στο δρόμο, δεν έχεις πίεση και δεν βλέπουν και οι δανειστές να έχεις πίεση». 

Και συνέχισε η κ. Φωτίου: 

Αν είχαμε την άποψη να βουλώσουμε το στόμα όλων, δεν θα είχαμε περάσει τόσα χρόνια μέσα στα κινήματα, να τρώμε τους τόνους δακρυγόνων. Δεν το φοβόμαστε αυτό. Και λέμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε, μόνο αν έχουμε λαό ζωντανό στο δρόμο, να μας τραβάει από το μανίκι και εφόσον ο λαός μας δώσει την αυτοδυναμία που χρειαζόμαστε, ώστε να μην έχουμε τα «βαρίδια» εκείνα που θα μας τραβάνε να κάνουμε εκείνο που θέλουν οι δανειστές.

«Εμείς λέμε στο λαό να διαψεύσει και τρίτη φορά τον Σόιμπλε. Γιατί αυτό είναι το μυστικό σχέδιο του Σόϊμπλε: να ενσωματώσει το ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνει ‘'μία από τα ίδια'', όπως είναι όλοι οι άλλοι τόσα χρόνια» κατέληξε η κ. Φωτίου.