Για προσπάθεια εκτροχιασμού της πολιτικής συζήτησης με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη, κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος τονίζει πως το ζήτημα «έχει κλείσει και πλέον προκαλεί θυμηδία».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τονίζει πως «είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε ηθικό ούτε πολιτικό ζήτημα. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι σαράντα χρόνια μηχανικός. Όταν εξελέγη, απεσύρθη, ως όφειλε, από την εταιρία του. Είναι ένα πεδίο, στο οποίο η ΝΔ θα δοκιμάσει να δει αν αντέχει στην πολιτική αντιπαράθεση».

Όσον αφορά οικονομία και την εφαρμογή της συμφωνίας ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «αυτή η διαδικασία είναι μια ανοιχτή πολιτική διαμάχη, η οποία θα συνεχιστεί. Δηλαδή, υπάρχει το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα». 

«Εάν η χώρα έχει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είναι σαφές ότι ούτε συζήτηση δεν θα γίνει. (...) Υπάρχουν τρία-τέσσερα ανοιχτά μέτωπα αυτή τη στιγμή, τα οποία, κατά τη γνώμη μας, είναι πάρα πολύ κρίσιμα και θα διαμορφώσουν το οικονομικό και κοινωνικό έδαφος πάνω στο οποίο θα κριθεί εάν αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει» πρόσθεσε ο κ. Παππάς. 

Όσον αφορά τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι ο στόχος της πρόσκλησης Τσίπρα στον κ. Μεϊμαράκη είναι να διαφανεί εάν η ΝΔ εννοεί να κάνει αυτά που οφείλει να κάνει. «Υπήρχε αυτή η υπόθεση, ο βασικός μάρτυρας δεν είχε εξεταστεί εδώ και χρόνια (ο Φαλτσιανί), προφανώς δεν επρόκειτο για κυβερνητική πρωτοβουλία . Ερωτηματικά βάζω, γιατί υπήρχαν αυτές οι καθυστερήσεις» δηλώνει. 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε δε ότι «η ΝΔ είναι ο βιολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος. Οι δημοκρατίες λειτουργούν όταν υπάρχουν και οι κυβερνήσεις και δημοκρατικές αντιπολιτεύσεις, μεγάλοι συνασπισμοί που δίνουν την εικόνα ισχυρών κυβερνητικών σχημάτων διαψεύδουν συνήθως αυτές τις προσδοκίες».