Δημοσκόπηση Pulse: Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Απόλυτη ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της ιστοσελίδας topontiki.gr.

Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ από 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,5%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος ανέρχεται στο 5,5%. 

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1%, ενώ από μισή μονάδα κερδίζει η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τα ποσοστά τους στα ίδια επίπεδα. 

Ειδικότερα, η πρόθεση ψήφου διαμορφωνόταν ως εξής: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27, Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ 6,5%, Ποτάμι και ΚΚΕ 5%,  Λαϊκή Ενότητα 3,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, ΑΝΕΛ με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 7%. 

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνεται: ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ από 29%, Χρυσή Αυγή - ΠΑΣΟΚ από 7%, Ποτάμι - ΚΚΕ από 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 35%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 27%. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 51%, έναντι 37% της ΝΔ

Την ίδια στιγμή οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52% πως μία ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα διαμόρφωνε ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης, την ώρα που το 31% εκτιμά πως η κυβέρνηση που θα προέκυπτε θα ήταν σταθερή και με μακροχρόνιο ορίζοντα. 

Διαβάστε εδώ όλες τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο