Απόλυτη ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της ιστοσελίδας topontiki.gr.

Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ από 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,5%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος ανέρχεται στο 5,5%. 

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1%, ενώ από μισή μονάδα κερδίζει η ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τα ποσοστά τους στα ίδια επίπεδα. 

Ειδικότερα, η πρόθεση ψήφου διαμορφωνόταν ως εξής: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27, Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ 6,5%, Ποτάμι και ΚΚΕ 5%,  Λαϊκή Ενότητα 3,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, ΑΝΕΛ με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 7%. 

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνεται: ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ από 29%, Χρυσή Αυγή - ΠΑΣΟΚ από 7%, Ποτάμι - ΚΚΕ από 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 35%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 27%. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 51%, έναντι 37% της ΝΔ

Την ίδια στιγμή οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52% πως μία ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα διαμόρφωνε ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης, την ώρα που το 31% εκτιμά πως η κυβέρνηση που θα προέκυπτε θα ήταν σταθερή και με μακροχρόνιο ορίζοντα. 

Διαβάστε εδώ όλες τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015