current views are: 5

17 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:18

Μεϊμαράκης: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή – Στέλνουμε μήνυμα ομόνοιας

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσης του κόμματος, στην Ομόνοια, διαμηνύοντας ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε».

Δημοσίευση 17:18’
αρθρο-newpost

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσης του κόμματος, στην Ομόνοια, διαμηνύοντας ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε».

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης  στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσης του κόμματος, στην Ομόνοια, στέλνοντας μήνυμα συνενόησης των πολιτικών δυνάμεων και διαμηνύοντας ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει το χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας. «Στέλνουμε μήνυμα ομόνοιας παντού και όχι διχόνοιας» είπε για την επλογή της πλατείας για την κεντρική συγκέντρωση.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα capital controls» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη διακυβέρνησή του ως «πείραμα». Και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που βύθισαν τη χώρα στο χάος προσπαθούν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά τους Έλληνες. Μην δεχτείτε άλλη πολιτική απάτη (…) Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια, την αδράνεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε βολές προς την Κουμουνδούρου λέγοντας ότι το μεγάλο ερώτημα στους πολίτες είναι πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα; Να συνεχίσουμε τα πειράματα που οδηγούν τη χώρα από τη μια γκάφα στην άλλη και ζητούν συγγνώμη ή στην ασφάλεια τη σιγουριά και στην ανάπτυξη με όλες τις υπεύθυνες δυνάμεις και τους πολίτες» προσθέτοντας:

Οι πολίτες δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχονται άλλο εμπαιγμό. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παρά φύσιν κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αλλά τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους Έλληνες. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «μέσα σε επτά μήνες έγιναν όλα χειρότερα (…) αντί να σκίσουν το μνημόνιο, έφεραν ακόμα χειρότερο μνημόνιο».

Και είπε ότι «το συστηματάκι που πανικοβλήθηκε επιχειρεί να σπιλώσει, να φανατίσει, να διχάσει».

«Και ας αφήσουν τα περί λίστας Λαγκάρντ γιατί υπάρχει η λίστα Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Δεν μπορεί, οι ουρανοκατέβατοι  να παριστάνουν τους σωτήρεςΤα πειράματα και τα εσωκομματικά τους κόστισαν ακριβά και κόντεψαν να πετάξουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Οι Βαβέλ με τις συνιστώσες και την καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν αστάθεια» υπογράμμισε.

«Συναίνεση και συνεννόηση μόνο με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε, οι υπόλοιποι να τραβήξουν τον δρόμο τους» είπε ακόμη τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη για μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ.

Ο Μεϊμαράκης έριξε πυρά κατά της Κουμουνδούρου και για το προσφυγικό, λέγοντας «όλοι θυμόμαστε τις διακηρύξεις ΣΥΡΙΖΑ για αφύλακτα σύνορα. Άλλο η παράνομη μετανάστευση και άλλο το προσφυγικό».

«Εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν να πορευτούμε μαζί, μην κάνουμε άλλο λάθος» υπογράμμισε. «Απλώνουμε χέρι αγάπης στους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα. Είμαστε εδώ, με ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όλους τους Έλληνες» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Έθεσε στη συνέχεια επτά άξονες πολιτικής:

  • Επανεκκίνηση της οικονομίας και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος
  • Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και λύση στο θέμα του χρέους
  • Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης
  • Αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερους φόρους
  • Κοινωνική συνοχή με τόνωση της απασχόλησης
  • Εξωτερική πολιτική ανοικτών οριζόντων
  • Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση

«Κεντρική απόφασή μας, να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τα δύσκολα και να πετύχουμε επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Σχεδιάζουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το σταμάτημα των κεφαλαιακών ελέγχων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι στις σκέψεις μας να κάνουμε υπουργείο Νέας Γενιάς» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Ναι είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στην πρόοδο είμαστε η πιο προοδευτική δύναμη στον τόπο».

«Δε μας ενδιαφέρουμε μόνο να μας ψηφίσετε, θέλουμε την εμπιστοσύνη σας. Πρέπει ο έλληνας πολίτης να εμπιστευθεί και πάλι την πολιτική του ηγεσία» υπογράμμισε. «Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από ποτέ. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, όχι δραπέτη, χρειάζεται σταθερότητα, όχι αστάθεια» τόνισε.

«Δώστε μας την εντολή, ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια. Δώστε μας εντολή για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Όλοι μπορούμε να σηκώσουμε την Ελλάδα, η νίκη είναι στα δικά σας χέρια» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.


σχετικα αρθρα