Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, τότε θα υπάρχει κυβέρνηση, ανέφερε ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, το ιδανικό θα ήταν μία αυτοδυναμία ή ό,τι πλησιάζει σε αυτό. 

«Το μνημόνιο ενώ παλιά ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα τώρα είναι ένα κεφάλαιο, πρέπει να εφαρμόσουμε σχέδιο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες» επεσήμανε. 

Παραδέχτηκε ότι «αυτό που έχουμε είναι μνημόνιο», ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «για τον ΦΠΑ αν καταφέρουμε να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους συντελεστές και να κάνουμε κάποιες άλλες κινήσεις».

Σε ό,τι αφορά το χρέος σχολιάζει ότι «μερικές χώρες δεν θα ήθελαν να ξεκινήσει η συζήτηση πριν περάσουν οι εκλογές στις χώρες τους», και τόνισε πως η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση που θα επιτευχθεί. 

Πρόσθεσε δε πως «το πρόβλημα του χρέους είναι παγκόσμιο , έχει τα καλά του και τα κακά του. Εμπλέκονται Ευρωπαίοι που δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη και το ΔΝΤ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ύφεση θα είναι «ηπιότερη από ότι περιμέναμε. Το 2016 έτος μετάβασης από την ύφεση στην ανάπτυξη».