Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε προεκλογική του ομιλία στη Λιβαδειά. 

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως την επομένη των εκλογών θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία «είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στο λαό το λογαριασμό με τα μέτρα φωτιά: τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «με τους γνωστούς πρόθυμους το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ ή ακόμα και η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού, με το μαχαίρι που ο ίδιος τώρα θέλουν να τους δώσει με την ψήφο του».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί όπως είπε «ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση, και όχι ψήφος που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η ΛΑΕ, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται».

Κάλεσε ταυτόχρονα σε απομόνωση της Χρυσής Αυγής. «Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική ΧΑ, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ‘χει το θράσος να λέει πως αυτό, είναι η αθώωση της» σημείωσε και πρόσθεσε: 

Και το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που τα άλλα κόμματα θα σηκώνουν τα μανίκια έτοιμα να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα για το λαό και τη νεολαία, και θα λένε στο λαό «τελείωσε, μας ψήφισες, τώρα τα κεφάλια μέσα», το εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείχνει το ΚΚΕ, όσο πιο ψηλά γίνεται, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει ανακούφιση, να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης, να χτυπήσει τη μοιρολατρία του «τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν κουνιέται». Είναι το μόνο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να χαροποιήσει – όχι μόνο όσους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το κόμμα μας, αλλά και όσους ακόμα το σκέφτονται, όσους ακόμα το βασανίζουν.

«Οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα, παίζουν στο ίδιο γήπεδο, αυτό της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους. Όμως αυτή η ομάδα δεν παίζει για να κερδίσει ο λαός τα παιδιά του. Παίζει για να κερδίσουν το σύστημα τα μονοπώλια, παίζουν για να δώσουν φιλί ζωής στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αγκομαχάει, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.