«Αν νομίζουν πως μας έριξαν, να ξέρουν ότι νικητής βγαίνει αυτός που ξέρει να σηκώνεται και να πολεμά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας και πάλι χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της Κυριακής. 

Στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε «όχι» στην προσπάθεια της ΝΔ και της ολιγαρχίας να πάρουν τη ρεβάνς από το λαό μας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, με στόχο να μειωθεί η αποχή και οι αναποφάσιστοι. «Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ» τόνισε.

«Aισθάνομαι τιμή και περηφάνια για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτής στο νομό σας. Γιατί θα συμμετέχω στη ζωή σας» είπε, απευθυνόμενος στους Ηρακλείωτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί όπως είπε κατεβαίνει στις εκλογές με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά:

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά.

Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά απέναντι στους δανειστές. Φανερές και κρυφές. Και αν επικρατήσει θα ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία.

Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κυβερνήσει «με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία». «Τα ίδια πρόσωπα που υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές» υπογράμμισε. 

Επανέλαβε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σε αυτές τις εκλογές «συγκρούεται ο κόσμος του χθες και ο κόσμος του αύριο», ενώ απευθύνθηκε στη νεολαία:

Η νεολαία, που ζωντανεύει την ελπίδα, που πάντα μπαίνει μπροστά, δεν θα μείνει τώρα πίσω. Θα πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο