«Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Κατρούγκαλο ότι τα "επικίνδυνα πειράματά" του θα επαναφέρουν το καθεστώς ανομίας στη Δημόσια Διοίκηση. Τον είχαμε προειδοποιήσει ότι η αδρανοποίηση του θεσμού της αυτοδίκαιης αργίας "κλείνει" το μάτι στη διαφθορά. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επιστροφή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επίορκου γιατρού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «η περίπτωση του γιατρού του "Ευαγγελισμού" που συγκλόνισε πέρυσι το πανελλήνιο όταν ένας άτυχος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του αρνούμενος να πληρώσει το φακελάκι που του ζητήθηκε, έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ενώ κατηγορούνται και έχουν παραπεμφθεί για πολύ σοβαρά αδικήματα,τελικά επιστρέφουν στις θέσεις τους, εκμεταλλευόμενοι τον "νόμο Κατρούγκαλου" και την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Και υπογράμμισε:

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πόσο "νέο και προοδευτικό" είναι να συμβάλλεις στην πλήρη αποδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης. Πόσο "νέο και προοδευτικό" είναι να αφήνεις τους σκελετούς στην ντουλάπα και παράλληλα να προσπαθείς να πείσεις τους πάντες ότι αντιπαρατίθεσαι με το "παλιό". Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, μέσα από την απειρία και τις παλινωδίες της, μας γυρνάει στις σκοτεινές σελίδες του χθες.

Δεν θα τους αφήσουμε όμως να ολοκληρώσουν το έργο τους. Την Κυριακή θα λάβουν την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού.