«Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι» τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να προέρχεται από το πρώτο κόμμα.

«Για να εξασφαλίσουμε πάρα πολλά για τη χώρα, το Ποτάμιπρέπει να είναι σε ανοδική πορεία» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης θέτοντας εκ νέου τον στόχο του 10% για τις εκλογές

«Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι. Φιλοδοξία μας δεν είναι οι καρέκλες, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα» διαμήνυσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα κουμπώσουμε στο πρόγραμμα κανενός».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ερωτηθείς για το εάν κινδυνεύει το κόμμα από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είπε ότι «είμαστε αρκετά ανθεκτικοί για τα δόντια των δύο μεγάλων κομμάτων» ενώ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι πάνω από όλα τους ενδιαφέρει το κόμμα τους.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε, ακόμη, ότι η Ευρώπη απογοητεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο και το ζήτημα είναι ποιος θα το διαπραγματευτεί, το ερώτημα είναι ποια κυβέρνηση θέλει ο Έλληνας».

Για το εάν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ απάντησε:

Ο κ. Τσίπρας έδειξε τη συμπάθειά του με τον κ. Καμμένο και έκανε την απρέπεια να συμφωνήσει πρώτα με το κόμμα που δεν ήταν τρίτο και μετά ήρθε και μου πρότεινε δύο υπουργεία. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η διαπραγμάτευση τύπου "πάρε ένα υπουργείο".

«Δεν θέτω θέμα πρωθυπουργού. Από τη στιγμή που υπάρχει ο εκλογικός νόμος, προηγείται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μια κυβέρνηση χωρίς τον αρχηγό του πρώτου κόμματος θα ήταν ασταθής. Εμάς μας ενδιαφέρει η σταθερότητα» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τον ρόλο του σε μία κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε «δεν θέλω να είμαι αντιπρόεδρος και υπουργός. Το Ποτάμι θα έχει υπουργούς, είτε βουλευτές είτε ανθρώπους από την κοινωνία»

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η υπόθεση Φλαμπουράρη ειπώθηκε από εμένα στη Θεσσαλονίκη πριν βγει στη δημοσιότητα» σημειώνοντας πως «όταν κατηγορούν το Ποτάμι για δήθεν σχέσεις με εργολάβους, απλώς του θυμίσαμε τη δική τους σχέση»