Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στα μεγάλα διλήμματα της κάλπης ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν από την ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα και την λήξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου. 

Το κορυφαίο δίλημμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Ο ίδιος, ή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Σ’ αυτό το δίλημμα η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι ο πρόεδρός της έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι του αντιπάλου του όχι μόνο λόγω της νεότητας και φρεσκάδας του-στοιχεία που φάνηκαν άλλωστε και στο τελευταίο debate μεταξύ των δύο- αλλά και στο γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι ένας παλαιός πολιτικός που έχει «συμβάλει» στο διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών. 

Το επόμενο δίλημμα που προβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας σχετίζεται με το εάν οι πολίτες επιθυμούν μία προοδευτική διακυβέρνηση ή συντηρητική διακυβέρνηση. Και σ’ αυτό το δίλημμα η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα έναντι της Συγγρού καθώς ο κόσμος εμφανίζεται να έχει κουραστεί από τις λεγόμενες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν αλλοιώσει και τον χαρακτήρα αλληλεγγύης της Ευρώπης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει μαζί του απόψε στην εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα τους Πάμπλο Ιγκλέσια των Ποδέμος , Γκρέγκορ Γκίζι του γερμανικού Die Linke και Πιερ Λοράν του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Τα διλήμματα που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους αφορούν και ζητήματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Το σταθερό ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι θέλετε δικαιοσύνη και προκοπή ή παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής; Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ψηλά το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ και την εμπλοκή στην υπόθεση του ονόματος του γαλάζιου στελέχους Σταύρου Παπασταύρου, όπως και την περίφημη υπόθεση της Siemens με την περιβόητη κρυφή κατάθεση του Χριστοφοράκου. 

«Θέλετε σταθερότητα, ασφάλεια και κοινωνική δικαιοσύνη ή επαναφορά του συστήματος της διαπλοκής» θα ρωτήσει και πάλι απόψε το εκλογικό σώμα κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στην Αθήνα. 

Και φυσικά θα θέσει τους ψηφοφόρους ενώπιον του διλήμματος: «Σκληρή διαπραγμάτευση ή «ναι σε όλα» και πλήρη παράδοση στους δανειστές» όπως επανειλημμένως έχει πει ότι επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία  η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μία μπαμπούσκα μέσα στην οποία κρύβεται το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.