Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 1,4% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή ως τρίτο κόμμα παρουσιάζεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%.

Ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 3,2%.

Στην δημοσκόπηση το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων είναι 3,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται εκτός Βουλής με 2,7%. 

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση «ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 32,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 31,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Το ερώτημα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων βρίσκει πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρουσιάζει συσπείρωση 84,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραμένει αποσυσπειρωμένος με 66,8%. 

Το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. «παίρνει» ποσοστό 20,9% από τους ΑΝΕΛ, 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.

Στην έρευνα της Μetrisi αναδεικνύεται και η ''πληγή'' των αναποφάσιστων, καθώς μεγάλο ποσοστό, πάνω από 11,7% δηλώνουν στην δημοσκόπηση ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν.

Διαβάστε εδώ όλες τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015