Ως το εντελώς αντίθετο του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτικός αποτελεί το αντίδοτο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να τερματίσει την αριστερή στροφή των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι το αντίδοτο στον Αλέξη Τσίπρα. Παλιός, συντηρητικός, από πολιτική δυναστεία. Παρόλαυτα, θα μπορούσε να τερματίσει την αριστερή στροφή που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Και αυτό χωρίς προεκλογικές υποσχέσεις.

Η Spiegel αναφέρει ότι ''μόνο μια φορά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν αισθάνθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες:
'Οταν στην διάρκεια του ντιμπέιτ οι κάμερες δεν αντικατόπτριζαν το πραγματικό ύψος εκείνου και του τέως πρωθυπουργού. Όπως υπογράμμισε τότε: Κοιτάζω την οθόνη και ο κ. Τσίπρας φαίνεται ψηλότερος. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει τόσο ψηλός;''

Το δημοσίευμα προσθέτει:

Το ίδιο ερώτημα μπορεί να θέσει κάποιος αν αναλογιστεί τη διαδρομή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όταν ο 61χρονος πολιτικός ανέλαβε τον Ιούλιο την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θεωρήθηκε μεταβατικός. Βγήκε στο προσκήνιο μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όφειλε να οδηγήσει την ΝΔ στις εκλογές. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, Τσίπρας και Μεϊμαράκης έχουν διαφορά λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα. 

Σύμφωνα με την Spiegel ''ένα χρόνο περίπου μετά την στροφή στα αριστερά, τώρα οι Συντηρητικοί εμφανίζονται ότι μπορούν να αναλάβουν και πάλι την εξουσία. Όταν ο δικηγόρος Μεϊμαράκης μπήκε για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Τσίπρας ήταν ακόμα στο σχολείο. Ο Μεϊμαράκης επανεξελέγη 11 φορες. Η πολιτική επιτυχία είναι ίδιον της οικογένειας: Τόσο ο πατέρας όσο και ένας θείος του ήταν βουλευτές.

Η εφημερίδα καταλήγει:

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές δυναστείες: Η νεανική εμφάνισή του, η έξυπνάδα του έφεραν ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είναι το εντελώς αντίθετο με εκείνον είναι επικίνδυνος.