Σημερινά δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου έλαβε εφάπαξ από την θητεία της στο Δημόσιο ύψους 69.367 ευρώ τον Ιούλιο, εν μέσω capital controls, την ώρα που η διαδικασία ''έχει παγώσει'' για πάνω από 62.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα την θέλουν να έλαβε το εφάπαξ της με απόφαση του Ταμείου Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2015, εν μέσω μιας περιόδου με μεγάλες καθυστερήσεις που μπορεί να φτάσουν και τα πέντε χρόνια.

Η ίδια με δηλώσεις της στο newpost τονίζει ότι δεν έγινε καμία παραχώρηση λόγω της ιδιότητάς της, αφού έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 67 ετών-πριν από δύο χρόνια δηλαδή καθώς τώρα είναι 69 ετών-και αυτομάτως, όπως γίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ της, το οποίο της δόθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα που μπορεί να δοθεί σε όλους. 

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου στο newpost: 

Είμαι πραγματικά έξω φρενών. Δεν ξέρω που μπορεί πια να φτάνει αυτή η λάσπη. Πήρα μετά από 41 χρόνια και σύνταξη το 2013 και την ίδια στιγμή της αποχώρησής μου, κινητοποιήθηκε η διαδικασία για να λάβω και το εφάπαξ, όπως γίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε και τον Ιούλιο εκταμιεύτηκε το ποσό. Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει το σκάνδαλο. Μήπως σήκωσα αυτά τα χρήματα εν μέσω capital controls και δεν το ξέρω; Να σας απαντήσω : 'Οχι. 

Η κ. Φωτίου καταλήγει:

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι αθλιότητες. Δεν θα με χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο. Ο λαός ξέρει ποια είμαι, ξέρει τους αγώνες μου και θα το αποδείξει την Κυριακή.