Αυλαία στην προεκλογική περίοδο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες έριξε ο Πάνος Καμμένος, με την κεντρική ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα σε κάθε περίπτωση. 

Όπως είπε, «στόχος όσων μάς επιτίθενται είναι να μας εξαναγκάσουν σε μια διαφορετική κυβέρνηση από αυτήν που είχαμε ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» ωστόσο ανέβασε ψηλά το ζήτημα της διαφθοράς, τονίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε σε καμία λίστα λαγκάρντ, σε καμία λίστα Χριστοφοράκου ή στις λίστες της Siemens».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «καταφέραμε και περάσαμε τις δόσεις για να μπορέσει ο μικρός επιχειρηματίας να αναπνεύσει».

«Πιστεύουμε στις επενδύσεις και θα παλέψουμε να έρθει ρευστότητα στην αγορά, αλλά αυτή η ρευστότητα δεν θα πάει σε εργολάβους, νταβατζήδες, χρηματοδότες κομμάτων, αλλά θα πέσει στην αγορά» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Πρόσθεσε ότι ο ένας στόχος της αλλοίωσης της βούλησης του ελληνικού λαού είναι να μην σχηματιστεί κυβέρνηση όπως αυτή, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, από ανθρώπους «που δεν πέρασαν από τον πάγκο της διαπλοκής» και ο έτερος στόχος είναι να «βάλουν στην κυβέρνηση τους ανθρώπους τους».

Υπογράμμισε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιβεβαιώσει την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης και πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν θα είμαστε παρένθεση όπως ήθελαν, αλλά εμείς θα τελειώσουμε την Μεταπολίτευση και θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο στην Ιστορία».

«Θέλουν να ενώσουν τα κόμματά τους για να σωθούν οι ίδιοι από την Δικαιοσύνη και τα σίδερα της φυλακής. Δεν θα σωθεί κανείς τους, είδα ένα σποτ που έλεγε «ψηφίστε μας για να μην μιλάμε άλλο για σκάνδαλα», εγώ σας λέω ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε και να τους στείλουμε εκεί που πρέπει» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν του ΑΝΕΛ και προβληματίζονται, είπε ότι το σχέδιο ήταν η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), που είχαν προβλέψει ως παρένθεση, να οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή και στην αγχόνη τα δύο κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία «για να επιστρέψουν οι παλιοί, οι συνέταιροι που είχαν μάθει μαζί με τους νταβατζήδες να ελέγχουν τον ελληνικό λαό».

Αναφέρθηκε στον εκβιασμό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση με την απειλή εξόδου της χώρας όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την ΕΕ και την μετατροπή της σε μια πτωχευμένη χώρα, «αποθήκη» ανθρώπων, προσθέτοντας ότι «ήταν σίγουροι πως δεν θα αντέξουμε».

«Κρατήσαμε το τραίνο της Ελλάδας στις ράγες, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας και του λαού», είπε, τονίζοντας ότι «η συμφωνία δεν μας επεβλήθη, ήταν μια ελληνική πρόταση που την τελευταία στιγμή στήριξαν η Γαλλία και η Ιταλία, και οι ΗΠΑ με παρέμβαση από την ίδια την Ουάσιγκτον».

Συμπεριέλαβε στα θετικά της συμφωνίας την έξοδο από το Αγγλικό Δίκαιο, την έναρξη της συζήτησης για την διαγραφή του χρέους και την εξασφάλιση χρηματοδότησης με ορίζοντα τριών και ημίσεως ετών που θα επαναφέρει την ομαλότητα, την ανάπτυξη, την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας και την μείωση της ανεργίας.

Ειδικά για το χρέος είπε ότι «δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι απεχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί».

Επίσης, ανέφερε ότι «για μας το μνημόνιο δεν είναι ευλογία, γυρίσαμε με πολύ βαριά καρδιά, με αυτή την συμφωνία, χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «με την σταθερότητα που θα επιτύχουμε την Κυριακή όχι απλώς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την πολιτική, αλλά θα βγάλουμε πολύ συντομότερα στην ελεύθερη διαδρομή ενός ελεύθερου κράτους στην Ευρώπη».

Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να εισρεύσουν στην οικονομία τα 45 δισ. που είναι «στα σεντούκια» και τα 160 δισ. που είναι στο εξωτερικό.

ΟΙ ΑΝΕΛ είναι η εγγυήτρια δύναμη των παραδοσιακών αρχών της πατρίδας και των εθνικών θεμάτων και της διασφάλισης των σχέσεων Ορθοδοξίας και Ελληνισμού υπογράμμισε.

Έθεσε απευθυνόμενος στους «οργισμένους» που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, το ερώτημα «αν μπορεί ένας Χριστιανός Ορθόδοξος να ψηφίσει ένα κόμμα που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μιας δολοφονίας».

«Αυτό πρέπει να σκεφθούν και να δουν ότι αν κάτι είναι πατριωτικό είναι αυτό που μπορεί να διεκδικήσει σε ένα κόσμο που μεταλάσσεται», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις και τόνισε ότι «θα παλέψουμε να έλθει ρευστότητα στην αγορά και τα 25 δισ. να μην πάνε ούτε στους εργολάβους, ούτε στους νταβατζήδες, ούτε στους χρηματοδότες των κομμάτων».

«Μας επιτίθενται όσοι απομυζούσαν τα δημόσια ταμεία και τα ταμεία των τραπεζών, αυτά είναι τα χρήματα που λείπουν από την αγορά, θα τα επιστρέψουν είτε το θέλουν, είτε όχι» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής βοηθούν την Ελλάδα που είναι η μόνη σταθερή χώρα στην Μεσόγειο και αποκτά την δυνατότητα να ανασυγκροτήσει την βιομηχανία της, της βιοτεχνία της και την παραγωγή της και να καταστεί το κέντρο της Μεσογείου έχοντας εξασφαλίσει τον ρόλο της ως μεγάλου διεθνούς παίκτη.

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το κυβερνητικό έργο των στελεχών των ΑΝΕΛ, αλλά και για την έντιμη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα.

Είπε ότι δεν «μπορώ να τα βρω» με τους ανθρώπους που έφερε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι οποίοι καθύβριζαν τον Κώστα Καραμανλή όταν συγκρουόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.