Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές

Μικρό προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και η ΝΔ 28,5%, διαφορά δηλαδή 2,5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,5%, και ακολουθούν το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5% αντίστοιχα. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων από 3%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Στο 8,5% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5%. Η ΝΔ χάνει 1,5%, το ΚΚΕ 0,5%, το Ποτάμι 0,5%, οι ΑΝΕΛ 0,5%, η Ένωση Κεντρώων 1%. Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Λαϊκή Ενότητα διατηρούν τα ίδια ποσοστά. 

Στη δημοσκόπηση της περασμένης Τετάρτης η ΝΔ συγκέντρωνε 30% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με 5% αντίστοιχα, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Στο 6% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις εκλογέων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 63%, με εκροές κυρίως προς ΝΔ με 12%, 6% προς τη ΛΑΕ και 3% προς το ΚΚΕ. 

Η ΝΔ καταγράφει με διαφορά τη μεγαλύτερη συσπείρωση στα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου, με 86%, με εκροές 7% προς αναποφάσιστους, 4% προς ΣΥΡΙΖΑ και 1% προς Το Ποτάμι. 

Στη ΧΑ η συσπείρωση ανέρχεται σε 82%, με τις εκροές προς τη ΝΔ να είναι 8% και προς τον ΣΥΡΙΖΑ 4%. 

Το Ποτάμι παρουσιάζει τη δεύτερη χαμηλότερη συσπείρωση (45%) μετά τους ΑΝΕΛ, με 22% προς τη ΝΔ, 15% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 13% αναποφάσιστους. 

Το ΚΚΕ καταγράφει συσπείρωση 69% με εκροές 17% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 11% αναποφάσιστους. 

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τούς έδινε περισσότερη σιγουριά για το μέλλον, το 35,5% των εκλογέων δηλώνει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 32,5% μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 28,5% κάτι άλλο.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Διαβάστε εδώ όλες τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο