current views are: 1

19 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:05

Μεϊμαράκης: Η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος χωρίς ρίσκο

Υπέρμαχος της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, μιας εθνικής ομάδας από ικανούς και άξιους από όλα τα κόμματα, εμφανίζεται στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τονίζει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι «ψήφος χωρίς ρίσκο». 

 

Δημοσίευση 15:05’
αρθρο-newpost

Υπέρμαχος της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, μιας εθνικής ομάδας από ικανούς και άξιους από όλα τα κόμματα, εμφανίζεται στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τονίζει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι «ψήφος χωρίς ρίσκο». 

 

Υπέρμαχος της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, μιας εθνικής ομάδας από ικανούς και άξιους από όλα τα κόμματα, εμφανίζεται στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τονίζει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι «ψήφος χωρίς ρίσκο».

«Τους ζητώ να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία. Να μου δώσουν τη δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα. Για να πάρει μπροστά η οικονομία. Να φέρουμε νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να βάλουμε τις βάσεις για ένα κράτος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που θα στηρίζει όσους έχουν πραγματική ανάγκη.  Η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος χωρίς ρίσκο, γιατί έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη» τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι το τρίτο Μνημόνιο, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, οι κλειστές τράπεζες και τα capital controls, η αύξηση της ανεργίας, η ακύρωση επενδύσεων είναι ο “λογαριασμός Τσίπρα” στο επτάμηνο διακυβέρνησής του. «Πληρώσαμε πολύ ακριβά, πάνω από 90 δισ. ευρώ, την ψήφο τιμωρίας του Ιανουαρίου, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Δεν έχουμε όμως περιθώρια για άλλα πειράματα. Και σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση που παραδώσαμε τη χώρα τον Ιανουάριο του 2015, παρά τα λάθη που κάναμε, ήταν πολύ καλύτερη από τη σημερινή» υπογραμμίζει και προσθέτει: Την επομένη των εκλογών η Ελλάδα πρέπει να έχει μια αποτελεσματική κυβέρνηση ευρείας πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής. Χρειάζεται σταθερότητα και άμεση υλοποίηση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας πάνε μπροστά. Αυτή την προοπτική τη διασφαλίζει η ΝΔ».

«Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας και να γίνει πράξη η εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Μόνο έτσι θα πάμε ως χώρα και κοινωνία μπροστά. Αλλάζουμε τη χώρα προς το καλύτερο, αλλάζουμε κι εμείς». 

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι συγκρούεται το παλαιό με το νέο, απαντά ότι το επτάμηνο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οι πολίτες ψήφισαν το δήθεν νέο, ήταν ένας πειραματισμός που μας κόστισε πολύ ακριβά.

Θέλουμε να ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις; Από την άλλη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ νέο κόμμα; Ενα κόμμα 18 χρόνων που όσο η χώρα λειτουργούσε σε κανονικότητα δυσκολευόταν ακόμη και να μπει στη Βουλή; Εμείς πιστεύουμε στη συνεργασία των γενιών και όχι στην αντιπαράθεσή τους. Εμείς μιλούμε με ειλικρίνεια στους νέους της πατρίδας μας και τους εξηγούμε πως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν, μια κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία κορμό θα μπορέσει να βελτιώσει τις συνθήκες για την πραγματική οικονομία. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές για τους νέους μας. 

Και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας, αν και 40 χρόνων, έχει γίνει εκφραστής του παλιού με την τακτική και τις συμπεριφορές που ακολουθεί. Γνωρίζετε εσείς άλλον πρωθυπουργό που να έδωσε τόσο πολλές υποσχέσεις σε τόσο πολλούς και στη συνέχεια να τις πήρε πίσω μέσα σε τόσο λίγο χρόνο; Υπήρξε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα που να έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Γνωρίζετε εσείς άλλον πρωθυπουργό πέραν του κ. Τσίπρα που να διαπραγματεύθηκε για τη χώρα μια συμφωνία, που την έφερε στη Βουλή, την ψήφισε και την υπέγραψε δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν την πιστεύει; Αυτό είναι το νέο; Γιατί ζητεί δεύτερη ευκαιρία ο κ. Τσίπρας; Για να εφαρμόσει αυτά που λέει ότι δεν πιστεύει; Ή για να πάει τη χώρα ξανά σε εκλογές σύντομα και να μας οδηγήσει σε νέα περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας;». 

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ο ίδιος έφερε.

Πώς είναι δυνατόν, εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα, να υλοποιήσει μια συμφωνία, με όσα αρνητικά αυτή κι αν έχει, με την οποία δεν συμφωνεί; Μήπως έχει στο μυαλό του μια άλλη, κρυφή ατζέντα που δεν μας έχει πει; αναρωτιέται και επισημαίνει: «Με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους όταν στα ψηφοδέλτιά του συμμετέχουν σε εκλόγιμες θέσεις στελέχη της συνιστώσας των 53, των οποίων οι απόψεις είναι ακόμη πιο ακραίες και από αυτές του κ. Λαφαζάνη; Μπορεί αυτή η ετερογενής ομάδα να εγγυηθεί σταθερότητα την επομένη των εκλογών; Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αποκαλεί παρά φύσην τη μετεκλογική συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία και δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ; Φοβάμαι ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, δύσκολα θα συγκροτήσει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Η χώρα σύντομα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Και αυτό θα είναι καταστροφικό». 

 

«Νέα Δημοκρατία σημαίνει σταθερότητα, ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, ρεαλισμός. Σημαίνει ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινά η προσπάθεια για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει κατ’ αρχήν την πολιτική σταθερότητα. Η πρώτη μας δουλειά θα είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας στη χώρα, την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας μας. Και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση μιας ομάδας εθνικού σχεδιασμού που θα καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο που θα αφορά όλους τους τομείς και όλες τις περιφέρειες της χώρας το οποίο θα υλοποιήσουμε στη συνέχεια με μετρήσιμους και ρεαλιστικούς στόχους».

 


σχετικα αρθρα