Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το πως, παρότι πολιτικός χρόνων, κατάφερε να προκαλέσει πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα και να γοητεύσει τους ψηφορόρους αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Στο πρόσωπό του οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να βλέπουν την αντανάκλαση του παλαιού πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε την Ελλάδα, το 2009, σε μια οικονομική άβυσσο. Ακόμα και αν το νέο που το διαδέχθηκε παραλίγο να στείλει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

Ωστόσο, τελικά στο πρόσωπό του η Νέα Δημοκρατία βρήκε ένα... απροσδόκητο όπλο για να πολεμήσει την στροφή προς την αριστερά.

Οι ψηφοφόροι λένε γι' αυτόν:

Η 26χρονη οικονομολόγος, Κορίνα Βιτανόγλου: «Μπορεί να μιλήσει και να συννενοηθεί με τους ανθρώπους. Είναι κοντά στον απλό άνθρωπο χωρίς να είναι λαϊκιστής».

Ο 31χρονος τραπεζικός, Μιχάλης Καμίτσης, συμπληρώνει: «Δεν είναι νέος, αλλά είναι αυθεντικός και ο κόσμος τον πιστεύει. Ίσως νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά με αυτόν παρά με τον Τσίπρα που είναι άπειρος. Κοιτάξτε πού μας έφτασε...».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο καραφλός και μυστακοφόρος Μεϊμαράκης είναι το πρόσωπο που κατάφερε να φέρει ξανά στο προσκήνιο τη ΝΔ.

Είναι καλόκαρδη και προσιτή φιγούρα και δεν μοιάζει με άλλους πολιτικούς καριέρας της Ελλάδας. Βέβαια, είναι και ένας πολιτικός που δεν μασάει τα λόγια τους και πολλές φορές «πετάει» δηλητηριώδεις ατάκες, σαν και αυτές που εκτόξευσε κατά του Αλέξη Τσίπρα κατά την προεκλογική περίοδο.

Είναι εκείνος που στην διάρκεια του ντιμπέιτ δεν δίστασε να αποκαλέσει ξανά τον Τσίπρα "ψευτράκο'' και ''πονηρούλη''.

Ο ίδιος απαντάει πάντα στους επικριτές του όχι δεν προσποιείται, ότι είναι αυθόρμητος και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα που διεκδικεί την πρωθυπουργία.

Όπως τονίζει ο Βασίλης Μοναστηριώτης του LSE, ''ο Μεϊμαράκης είναι μια προσωπικότητα που μιλάει και στις δύο κατηγορίες ψηφοφόρων της ΝΔ: Και στους εργαζόμενους, αλλά και στους πιο εύπορους, που βλέπουν στον πρόσωπό του κάποιον που μπορεί να ''χτυπήσει'' τον Τσίπρα. 

Ο Θωμάς Γεράκης της Marc τονίζει πως ακόμη και αν ο Μεϊμαράκης δεν είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική, κατάφερε να δώσει την εντύπωση πως είναι νέο πρόσωπο – τουλάχιστον ως πολιτικός αρχηγός. 

Επίσης, οι αναλυτές θεωρούν πως στα υπέρ του είναι το γεγονός ότι προβάλει ως πιο σταθερός παράγοντας σε σχέση με τον Τσίπρα.

Κάτι που μετράει στους Έλληνες μετά από επτά θυελλώδεις μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο Θεόδωρος Κουλουμπής, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, «είναι ένας άνθρωπος λιγότερο ''σκηνοθετημένος'', πιο αυθόρμητος και έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει πιστευτός».

Στην κεντρική ομιλία του στην Ομόνοια, αναφέρει το δημοσίευμα, πρόβαλε μια άλλη μια φορά το συναινετικό στυλ του τείνοντας το χέρι της συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ζήτησε ισχυρή εντολή από το λαό για να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας.