Διεθνές ενδιαφέρον συγκεντρώνει η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, με Μέσα Ενημέρωσης και πρακτορεία να κάνουν εκτενείς αναφορές, βάζοντας παράλληλα και «στοιχήματα» για την επόμενη μέρα.

«Οι κάλπες είναι η ευκαιρία της Ελλάδας ή η τελευταία της ευκαιρία» γράφει ο Χιούγκο Ντίξον στους Financial Times. Όποιος έρθει πρώτος στις εκλογές της Κυριακής μπορεί να ρισκάρει τα πάντα. Αν ο νικητής σχηματίσει έναν σταθερό συνασπισμό με πρόθυμους υπουργούς η χώρα θα μπορούσε να μπει σε μία ομαλή πορεία. Διαφορετικά θα ρισκάρει να σταλεί στην… κόλαση. «Η πρώτη δουλειά το πρωί της Δευτέρς θα είναι ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης» τονίζει.

«Οι εκλογές της Κυριακής θα δώσουν στην Ελλάδα να ανοίξει νέα σελίδα. Όποιος κερίδσει δεν θα πρέπει να σπαταλήσει την ευκαιρία. Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας» κατέληξε.

«Η Κρήτη είναι το κλειδί για τις ελληνικές εκλογές» τονίζει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να ανακτήσει ψηφοφόρους στα αριστερά, έπειτα από τη στροφή στη λιτότητα. Το δημοσίευμα εξηγεί ότι η Κρήτη είναι καθοριστική περιφέρεια, αφού με πληθυσμό 620.000 ανθρώπων κατέχει 16 από τις 300 έδρες της Βουλής. Αυτές οι έδρες μπορούν να κάνουξν τη διαφορά, τονίζεται.

«Ο αυθεντικός Μεϊμαράκης γοητεύει τους Έλληνες ψηφοφόρους» γράφει ο βρετανικός Guardian. To σημοσίευμα επισημαίνει ότι παρ΄ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πολιτικός χρόνων, κατάφερε να προκαλέσει πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα και να γοητεύσει τους ψηφορόρους.

«Ελληνικές εκλογές: Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει;» αναρωτιέται στο μπλογκ του στο Channel 4 o βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον. Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα είχε συνηθισμένη μουσική αλλά διαφορετικό καστ. Αφότου πάνω από το 1/5 των βουλευτών του αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να δημουργήσουν νέο κόμμα, υπάρχει νευρικότητα. Ο βρετανός δημοσιογράφος τονίζει ότι ξεκάθαρα «έφυγε κομμάτι της μαγείας από το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ». 

«Ελληνικές εκλογές: Όποιος κι αν έρθει στην εξουσία δεν θα μπορέσει να αλλάξει πολλά - Είναι πολύ αργά» είναι ο τίτλος της αναφοράς της βρετανικής Telegraph που φιλοξενεί δηλώσεις ιδιοκτήτριας καταστήματος. Την Κυριακήμ όταν οι Έλληνες θα σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα για τριτη εθνική ψήφο μέσα σε εννέα μήνες, εκατομμύρια απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα μείνουν στο σπίτι, σημειώνει το δημοσίευμα.