Από το χωριό Βελωτά Ευρυτανίας έστειλε το μήνυμα ο Κώστας Μπακογιάννης, αφου δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί με τα κλειστά σχολειά στη Στερεά Ελλάδα.

Δυστυχώς σήμερα ανοίγουμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Στο σχολείο που έμαθε γράμματα ο πατέρας μου, στη Βελωτά, σήμερα με χαρά για ψήφο. Πώς όμως να μην σκεφτώ οτι η μόνη σχέση της σημερινής μας δημοκρατίας και αυτών των εκλογών με την εκπαίδευση, είναι πως ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε. Καμία συζήτηση για την παιδεία. Καμία κουβέντα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που βρίσκεται κολλημένο στη δεκαετία του 70. Με κλειστά σχολεία, χιλιάδες κενά δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις στις υποδομές. Με ενα εκπαιδευτικό προγράμμα αποσυνδεδεμένο απο τη πραγματική ζωή. Εκει που η στείρα μάθηση και η παπαγαλία επιβραβεύονται. Εκεί που οι Έλληνες μαθητές αποτελούν τους πιο σκληρά εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ η αριστεία πια στιγματίζεται. Με νηπιαγωγούς δασκάλους και καθηγητές που πολλές φορές δίνουν ενα μοναχικό αγώνα, ενάντια σε θεούς και δαίμονες.
Όλα αλλάζουν γύρω μας με ορμή, αλλά το δημόσιο σχολείο παραμένει ίδιο. Η ισότητα των ευκαιριών όμως ξεκινάει στο νηπιαγωγείο. Όταν τα παιδιά από άκρη σε άκρη σε αυτή τη χώρα θα έχουν την ίδια πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις. Αλλιώς η κοινωνική πρόοδος, όσες εκλογές κι αν περάσουν, θα μένει για πάντα άλλο ένα ξύλινο επικοινωνιακό πυροτέχνημα»,

έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.