Κοινή ανακοίνωση για το ζήτημα που προέκυψε με την μη απελευθέρωση των διοδίων σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση εξέδωσαν πριν από λίγο τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τονίζοντας ότι από την πλευρά τους έκαναν αιτήματα, αλλά οι εταιρείες των διοδίων αρνήθηκαν.
 
Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:
Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τα Υπουργεία,  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.
  
Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.
 
Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους,  με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.