Αισιόδοξος για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls δείχνουν προβάδισμα του κινήματος.

Όπως δήλωσε:

Φαίνεται ότι θα έχουμε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ που θα διευρυνθεί. Θα είναι μεγαλύτερη η διαφορά απ' ό,τι δείχνουν τώρα τα exit polls. Θα πρέπει να δουμε τη συνθεση της Boυλής,. Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται μια σαφής εντολή προς τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης. Θα είναι κυβέρνηση τετραετίας και θα γιατρέψει τις πληγές του παρελθόντος.

Αναφορικά με την εκ νέου συνεργασία με τον Πανο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ τόνισε ότι αποδείχθηκε παραγωγική και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. 

Ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων τόνισε:

Εχουμε δει πολλές κοινοβουλευτικές πλειοοψηφίες που αποδείχθηκαν σαθρές. Το ζητούμενο είναι να σχηματιστει κυβέρνηση που να χειριστεί την διαπραγμάτευση. Να τα διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα με τέτοιο τρόπο που να προστατέψει την κοινωνία και τα κοινωνικά στρώματα που θα πληγούν.


Την ίδια στιγμή, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι ''αν πιάσει αυτά τα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για άθλο, δεδομένου ότι πέρασε και από τις συμπληγάδες μιας σημαντικής διάσπασης.