Στο επίκεντρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης είναι το αποτέλεσμα των exit polls για την εκλογική μάχη στην Ελλάδα.

«Οι αριστεριστές της Ελλάδας προς επανεκλογή δείχνουν τα exit polls» σημειώνει το πρακτορείο Reuters. «O Aλέξης Τσίπρας και το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έδειχναν προς μία νίκη σε μια δυνατή εκλογική μάχη, με τα exit polls να δείχνουν ότι θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, αφότου υπέκυψε στις ευρωπαϊκές πιέσεις για λιτότητα» σημμειώνει το πρακτορείο

To γερμανικό Spiegel αναφέρει στο βασικό του θέμα ότι οι προβλέψεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. «Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μία δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν. Στις πρόωρες κάλπες ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις περισσότερες ψήφους, σύμφωνα με τις προβλέψεις» επισημαίνεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία προς τη νίκη στις εκλογές» τονίζουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι τα exit polls δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια της Κεντροαριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προς νίκη στις εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls» είναι ο τίτλος του αμερικανικού Bloomberg. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει έτοιμος να επανέλθει στην εξουσία, αφού το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά προς τη δεύτερη νίκη μέσα σε οκτώ μήνες, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις των ευρωπαίων ηγετών για περισσότερα μέτρα λιτότητας.

 

«Ελληνικές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει προβάδισμα από νωρίς» αναφέρει το BBC. Το αριστερό κόμμα της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε προβάδισμα έναντι της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, στην πέμπτη εκλογική αναμέτρηση τα τελευταία έξι χρόνια.

To Γαλλικό Πρακτορείο (ΑFP) γράφει ότι «ο Τσίπρας κερδίζει ξεκάθαρα τις εκλογές, με 33-35%, σύμφωνα με τα exit polls».