«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο εξουσίας. Να επιμείνουμε στην εφαρμογή μιας πολιτικής που θα δώσει ώθηση στην οικονομία μας, με σεβασμό στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», τονίζει σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Το μήνυμα, αναφέρει, πρέπει να είναι σαφές: Δεν εγκαταλείπουμε τις ευρωπαϊκές αξίες. Διεκδικούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές που άνοιξαν το δρόμο για τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, όπως την πρέσβευε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ».

Από την προσωπική της εμπειρία, στην προσπάθεια αλλαγής της άσκησης εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής, ομολογεί ότι «Δεν είναι εύκολο». Γιατί, όπως διευκρινίζει, «οι συνήθειες της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικής διαχείρισης, δεν ξεριζώνονται εύκολα. Ισχύουν επί δεκαετίες, υπό τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούσαν τη Δημόσια Διοίκηση ως προπύργιο για ψηφοθηρικούς λόγους. Αλλά για εμάς, υπογραμμίζει, πρόκειται για ζωτικό στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους».