Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής», ανεφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου Συγγρού. "Έκανε εκλογές για να έχουμε την ίδια κυβέρνηση, αν και αρχικός στόχος του ήταν η αυτοδυναμία", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κληθής να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη καθώς θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα αριθμητικά δεδομένα των ψήφων, αν και εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στην αποχή.

Σε σχέση με την επόμενη μέρα, ο κ. Μειμαράκης επιφυλάχτηκε να δει ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση και πόσα κόμματα θα συμμετέχουν σε αυτή, ενώ για τη στάση της ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους, υπενθύμισε ότι το κόμμα του μέχρι σήμερα ψήφισε τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι μέτρα. "Ανάλογα με την περίπτωση θα το εξετάζουμε. Αν τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα τα βλέπουμε θετικά, αν είναι αρνητικά δεν θα τα ψηφίζουμε", διευκρίνισε, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο αποχής.

"Ο κ. Τσίπρας έχει dna εκλογών. Και αν ξανάχουμε εκλογές, εδώ είμαστε", είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε πως στις επόμενες ημέρες θα συγκληθουν Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα υπόλοιπα Όργανα του κόμματος. "Για όλα θα γίνει συζήτηση. ‎Η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής και ο καθένας έχει τις απόψεις του", τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε για κάποια σχόλια που έκανε ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτικό πάνελ για την σύγκλιση κομματικών οργάνων, απάντησε γελώντας "έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας", σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το Συνέδριο. 

Όλες οι εξελίξεις για τις βουλευτικές εκλογές 2015