Την Παρασκευή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα περιμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην πρότασή του για πρόσκληση από την κυβέρνηση στα κόμματα για συνευθύνη και συμμετοχή στις αποφάσεις.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό του πρότεινε "να βάλει κι άλλους μέσα στην κυβέρνηση" και ο ίδιος περιέγραψε ως εξής τα διαμειφθέντα:

«Του λέω: "άκουσε Γιώργο, ύστερα από 50 χρόνια έχεις μία ευκαιρία να σε γράψει η ιστορία, όπως και τον Τσαλδάρη. Το μεγαλείο του Τσαλδάρη ήταν που με 220 βουλευτές παρέδωσε στον Σοφούλη. Εγώ δεν σου λέω να παραδώσεις. Εγώ σου λέω να βάλεις μέσα κόσμο. Αν θέλεις λοιπόν ύστερα από 50 χρόνια τα βιβλία να γράφουν για ένα νέο Τσαλδάρη, είναι η ευκαιρία σου τώρα. Τώρα να το κάνεις. Διαφορετικά σε τρεις μήνες θα πάς να βρεις τον Καραμανλή, ίσως είσαι και σε χειρότερη θέση από τον Καραμανλή. Ίσως σε κυνηγούν να σε ψάχνουν"».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του αντιμετώπισε θετικά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι δέχεται το κάθε τι που παραπέμπει στο λαό. «Θα μπορούσαμε βεβαίως και με μια άλλη σειρά των πραγμάτων να είχαμε απευθυνθεί στο λαό, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές άλλες ενέργειες που μπορούν να προηγηθούν», εξήγησε.

 Σε άλλες δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση σε όσους πιθανόν να ετοιμάζονται να βγάλουν εκτός Ελλάδος τα χρήματά τους, λέγοντας ότι από αυτή την ιστορία δεν μπορεί να αποδράσει κανείς. Προειδοποίησε ότι «θα κοπούν τα πόδια σε όσους ετοιμάζονται να αποδράσουν έχοντας στις βαλίτσες τους τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και της Πατρίδας» και είπε ότι θα τους αναζητήσει η Ελλάδα όπως το Ισραήλ τον Άιχμαν και ο ίδιος θα τους κυνηγά μια ζωή.

Επανέλαβε την άποψή του για ανάγκη μιας «εθνικής κυβέρνησης» για να αντιμετωπιστεί η διαρροή των κεφαλαίων, ενώ επιτέθηκε στους λαθρομετανάστες λέγοντας ότι από τη χώρα μας βγαίνουν κάθε χρόνο 12 δις ευρώ πράγμα που σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «καθιστά αδύνατο τον έλεγχο του ελλείμματος».