Λίγες ώρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο γαλλικός τύπος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον ελληνικό πολιτικό χώρο. 

«Eλλάδα: Ο Τσίπρας κερδίζει το στοίχημα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Libération» υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και κατά συνέπεια θα σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελλήνες, όπως και στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Οι Έλληνες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που παραιτήθηκε, κέρδισε την Κυριακή το βράδυ τις βουλευτικές εκλογές. Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα θέτει το ερώτημα αν βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο Τσίπρα, ανανεωμένο, καθώς οι Έλληνες βρέθηκαν μπροστά στο εξής δίλημμα: τη λιτότητα ή τη μιζέρια.

 

Σε δεύτερο δημοσίευμα της, η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει πως «Θα είναι δύσκολο για τους Έλληνες να καταπιούν το χάπι της λιτότητας» καθώς ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να εφαρμόσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα δραστικά μέτρα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πιστωτών της Ελλάδα ελπίζοντας να διαπραγματευτούν μια μείωση του χρέους.

 

Όλες οι εξελίξεις για τις βουλευτικές εκλογές 2015