current views are: 4

21 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:29

Η επόμενη μέρα στη ΝΔ – Τα σχέδια του Μεϊμαράκη

“Η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημοσίευση 07:29’
αρθρο-newpost

“Η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

“Η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός της Λεωφόρου Συγγρού επικεντρώνεται πλέον στη στάση που θα κρατήσει η κεντροδεξιά παράταξη ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε σχέση με τα εφαρμοστικά νομοσχέδια που πρόκειται να φέρει η νέα κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή και τα οποία αφορούν τα μέτρα του τρίτου Μηνομονίου που υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. 

“Ανάλογα με την περίπτωση θα το εξετάζουμε. Αν τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα τα βλέπουμε θετικά, αν είναι αρνητικά δεν θα τα ψηφίζουμε”, διευκρίνισε χθες το βράδυ ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο η ΝΔ να απέχει από κάποιες ψηφοφορίες των νέων μέτρων. 

Σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα και τις συνεργασίες της επόμενης μέρας, στη ΝΔ εξέφραζαν την απορία τους για το λόγο που ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. “Έκανε εκλογές για να έχουμε την ίδια κυβέρνηση, αν και αρχικός στόχος του ήταν η αυτοδυναμία”, είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μεϊμαράκης. 

“Ο κ. Τσίπρας έχει dna εκλογών. Και αν ξαναέχουμε εκλογές, εδώ είμαστε”, συμπλήρωσε, δίνοντας και την εκτίμησή του για το χρονικό βίο της νέας κυβέρνησης. 

Πλήρης αποτίμηση θα γίνει όταν θα «κατακαθίσει» η σκόνη των αριθμών και είναι όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, με τα γαλάζια στελέχη να μην βιάζονται και να δίνουν μεγάλη σημασία στο ποσοστό της αποχής. Σε κάθε περίπτωση η Συγγρού κάνει τη σύγκριση, όχι με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου, αλλά με το ποσοστό (πέριξ του 15%) που είχε σύμφωνα με τις μετρήσεις η ΝΔ, όταν ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο. 

Στο εσωκομματικό πεδίο πάντως θέμα ηγεσίας δεν τίθεται από κανέναν, με τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την χθεσινή είσοδό της στα γραφεία της Συγγρού, να είναι ενδεικτική. «Απολύτως όχι», είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. 

Τα μόνα «φάλτσα» ακούστηκαν σε τηλεοπτικά πάνελ από τους Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σύγκλιση των κομματικών οργάνων, τα οποία ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεδριάσουν κανονικά στις επόμενες μέρες. «Έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας», είπε με χιούμορ ο κ. Μεϊμαράκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το Συνέδριο.

Όλες οι εξελίξεις για τις βουλευτικές εκλογές 2015

 


σχετικα αρθρα